volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

STA
STA
0 11.04.2024 21:10:07

Kakor vihar! Slovenci odpihnili Avstrijce, po risinjah navdušili še risi

alesfevzer.com
Slovenska hokejska reprezentanca je v prvi pripravljalni tekmi pred svetovnim prvenstvom divizije I (skupina B) danes v Ljubljani premagala Avstrijo s 5:2 (3:0, 1:1, 1:1). Naslednja prijateljska tekma z istim nasprotnikom bo v petek v Beljaku.

Slovenija - Avstrija 5:2 (3:0, 1:1, 1:1)
Ljubljana – Dvorana Tivoli. 1000 gledalcev. Glavna sodnika: Trilar in Zrnić. Linijska sodnika: Javornik in Zgonc (vsi Slovenija).
Strelci: 1:0 Ograjenšek (Tomaževič, Čepon, 2.), 2:0 Simšič (Bohinc, Mahkovec, 8.), 3:0 Kuralt (Macuh, 12.), 4:0 Drozg (Török, Ćosić, 34.), 4:1 Brunner (Peeters, Zwerger, 39., PP1), 4:2 Peeters (Feldner, 47.), 5:2 Jezovšek (Tičar, 58.).
Kazenske minute: Slovenija 15 + 20 (Macuh), Avstrija 10.

SLOVENIJA:Krošelj, Kolin; Magovac, Mašič, Drozg, Tičar, Török; Crnović, Podlipnik, Kuralt, Macuh, Sabolič; Čepon, Ćosić, Jezovšek, Tomaževič, Ograjenšek; Podrekar, Urukalo, Mahkovec, Simšič, Bohinc. Selektor: Edo Terglav.


Slovenski hokejisti so drugi teden priprav na SP v Bolzanu začinili tudi s prvo prijateljsko tekmo. Današnji nasprotniki so bili severni sosedje, ki so tudi še v zelo zgodnjem obdobju priprav in še nimajo na voljo vseh najboljših igralcev za SP elitne skupine čez mesec dni.

Začetek izbrancev selektorja Eda Terglava je bil danes v dvorani Tivoli odličen. V prvi tretjini so domači hokejisti, v vratih je bil tokrat Gašper Krošelj (na klopi pa kot drugi vratar Luka Kolin), dosegli tri gole in z všečno igro postavili temelje za uspešno nadaljevanje priprav.

hokej reprezentanca slovenija avstrija 24 af
alesfevzer.com

Že v drugi minuti je plošček iz neposredne bližine za hrbet Maxa Zimmermanna zbezal Ken Ograjenšek, za 2:0 je v osmi minuti po podaji Martina Bohinca zadel Nik Simšič, v 12. pa je Anžetu Kuraltu do zadetka pomagal tudi avstrijski vratar, ko mu je plošček ušel iz rokavice v gol. Na drugi strani se je Krošelj izkazal z nekaj obrambami, tudi ob samostojnem prodoru Juliana Metzlerja v 14. minuti.

V nadaljevanju so gostje vzpostavili ravnotežje, tudi zaradi izključitev na slovenski strani, ob triminutni prednosti Avstrije po disciplinski kazni za Roka Macuha zaradi pretepa pa so gostje tudi prvič premagali Krošlja za 4:1. Že pred tem pa je na 4:0 povišal Jan Drozg, ko je bil na pravem mestu pred vrati po podaji Matica Töröka.

Po tem je sledilo še bolj zanimivo dogajanje, ko je prišlo do pretepa, v katerem je Rok Macuh zadal veliko udarcev in moral predčasno pod prho.

Avstrija je imela v zadnji tretjini rahlo terensko premoč, dosegla tudi drugi gol v 47. minuti tik po izteku nove slovenske kazni, pri domačih pa je imel lepo priložnost današnji kapetan Robert Sabolič v 53., a je avstrijski vratar strel ubranil. Vseeno pa so Slovenci brez težav zadržali vodstvo in zmago, ki jo je še dodatno potrdil Žan Jezovšek po strelu iz obrata v 58. minuti.

slovenija avstrija af
alesfevzer.com

Še pred začetkom dvoboja so se pri Hokejski zvezi Slovenije s priznanji zahvalili nekdanjim reprezentantom Boštjanu Goličiču, Luki Gračnarju, Klemnu Pretnarju in Luki Vidmarju, pa tudi sodnikoma Viktorju Trilarju, ki je danes sodil zadnjič v karieri, in Alešu Fajdigi.

Današnja tekma je bila sicer prva prijateljska od šestih pred SP, a obenem tudi edina domača. Vse preostale bodo Slovenci igrali v gosteh, najprej v petek v Beljaku, naslednji teden (18. in 19. aprila) proti Poljakom, 24. in 25. aprila pa še proti Franciji.

Značke: hokej, slovenija

Članki iz rubrike