volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 10.04.2024 09:45:34

Kralji zapravili prvo priložnost za preboj v končnico

Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings, katerih kapetan je slovenski zvezdnik Anže Kopitar, so gostovali pri že odpisanem mestnem tekmecu za končnico lige NHL, Anaheim Ducks. Kralji bi se z zmago že uvrstili v končnico tekmovanja za Stanleyjev pokal, vendar jim to ni uspelo. Rački so zmagali s 3:1 in prizadejali kraljem prvi poraz po treh zmagah v nizu.

Kralji so sicer v dvorani Honda Center dobro začeli tekmo in povedli z golom Akila Thomasa, na koncu pa je bil to edini zadetek na tekmi za zasedbo iz Los Angelesa.

Gostitelji so malo pred koncem uvodne tretjine izenačili prek Franka Vatrana, v drugi tretjini golov ni bilo, tretja pa je pripadla domačim. Najprej je račke v prednost popeljal Alex Killorn, končni izid pa je zapečatil Trevor Zegras.

Ryan Strome je za račke, ki so izgubili na sedmih od zadnjih osem tekem, dodal dve podaji. Pri Anaheimu se je izkazal tudi vratar Lukaš Dostal, ki je zbral 36 obramb.

Najboljši igralec marca Kopitar, dosegel je največ zadetkov in podaj med kralji, v 18:40 minute na ledu ni zbral ne gola ne podaje. V tem času je v statistiko vpisal en strel na gol.

"Prvih deset minut, kaj smo počeli? Dobro smo igrali, jim otežili delo. Všeč nam je bil naš začetek. Takoj, ko se začnete počutiti preveč dobro na ledu, pa gre vse narobe. Nismo več igrali tako zanesljivo kot prej," je po tekmi dejal kraljev Jim Hiller, ki vseeno meni, da pomembnost današnje tekme ni vplivala na njegove varovance, četudi so pred tem nanizali tri zaporedne zmage.

"Mislim, da ni bilo to krivo za poraz. Gre za veteransko, izkušeno ekipo, ki je vajena biti v takšnem položaju. Bolj se mi zdi, da je bilo to, da smo odlično začeli tekmo, potem pa prehitro mislili, da bo tekma lahka in bomo zlahka zmagali. V ligi pa ni lahkih tekem," je dodal trener.



Los Angeles je sicer ostal eno točko pred Vegas Golden Knights za tretje mesto v pacifiški diviziji.

Tudi preostale štiri tekme do konca sezone bodo kralji igrali proti ekipam, ki so že izpadle v boju za končnico. Le Minnesota ima še matematične možnosti.

Najprej bodo kralji v petek gostili Calgary, v soboto jih čaka še ena tekma proti račkom.

Na preostalih tekmah so si hokejisti Nashvilla kljub porazu po podaljšku (3:4) proti Winnipeg Jets zagotovili mesto v končnici prvenstva NHL, saj jim je zadostovala že točka.

New York Islanders so dosegli tri zadetke v uvodni tretjini in prišli do pete zaporedne zmage; tokrat so s 4:2 premagali mestne tekmece New York Rangers in ohranili upanje v boju za končnico vzhoda. Otočani so trenutno tretji v metropolitanski skupini, dve točki pred Washington Capitals in tri pred Pittsburgh Penguins.

Capitals so z zmago 2:1 v gosteh pri Detroit Red Wings ohranili upanje na končnico; preskočili so Red Wings in Penguins za drugi "wild card" v vzhodni konferenci. Izkazal se je 38-letni ruski zvezdnik Aleksander Ovečkin, ki je še 18. sezono v ligi NHL presegel 30 zadetkov, kar je največ v zgodovini. Njegov zadetek za prednost gostov z 2:0 se je izkazal za zmagovitega na tekmi.

Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike