IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
1 07.04.2024 07:59:02

Kopistar! Kralji po odlični predstavi Slovenca do velike zmage in praga končnice! (video)

Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL vpisali pomembno zmago. Na domačem ledu Crypto.com Arene so premagali vodilno ekipo pacifiške skupine Vancouver Canucks z izidom 6:3 in vpisali že 41. zmago v sezoni. Kralji po novem zasedajo šesto mesto v razvrstitvi zahodne konference. Slovenski as Anže Kopitar je pomagal z dvema podajama.

Pobuda je bila že na začetku tekme na strani domačih hokejistov. Že v tretji minuti je padel prvi gol, pod njega se je podpisal Adrian Kempe, ob moštveni premoči na ledu pa je pri golu za vodstvo 1:0 pomagal tudi kapetan kraljev Kopitar.

Manj kot tri minute kasneje je na 2:0 prav tako ob "power playu" povišal Drew Doughty. Ekipi sta prvo tretjino končali z 1:2, potem ko je v 11. minuti za goste zadel Brock Boeser.

Kralji so odlično nadaljevali v drugi tretjini. Alex Laferriere je v 23. minuti zadel za 3:1, Kevin Fiala pa je bil ob novi asistenci Kopitarja uspešen v 29. minuti za 4:1.

Tekme pa še ni bilo konec. V tretji tretjini so znova zapretili člani gostujoče zasedbe, ki so bili uspešni. Dakota Joshua je znižal na 2:4.



A člani domačega kolektiva niso popustili. Trevor Moore je bil tisti, ki je zadel za 5:2. Gostje so še poskušali in upali vsaj na podaljšek. Teddy Blueger je bil uspešen in znižal na 3:5, a je zadnji gol na tekmi pripadel domači ekipi. Kempe je manj kot tri minute pred koncem postavil končni izid 6:3.

Kralji bodo do konca rednega dela sezone odigrali še pet tekem. V sredo zjutraj bodo gostovali pri bližnjem Anaheimu, pri že odpisani ekipi Ducks.

Hokejisti iz Los Angelesa so z novo zmago pri 93 točkah na tretjem mestu v pacifiški skupini. Po tretji zaporedni zmagi imajo točko več od aktualnih prvakov iz Las Vegasa, Golden Knights, ki imajo odigrano eno tekmo manj.

Kralji še nimajo potrjenega mesta v končnici. A jim za zdaj gre zelo dobro. Na lestvici zahoda so se zavihteli na šesto mesto ter so pred Vegasom in Nashvillom, ki imata 92 točk, od devetega mesta pa jih loči osem točk.

Značke: hokej, nhl, zda, slovenci

Članki iz rubrike