volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

bk
bk
0 16.12.2022 12:50:03

Slovenci na SP divizije 1A do 20 let še tretjič praznih rok

IIHF/Finn Erikson
Sanje o kolajni na svetovnem prvenstvu divizije 1A naše mlade reprezentance do 20 let so se razblinile.

Še pred dnevi je bilo možno vse, včeraj, na predzadnji tekmi Slovenije na Norveškem, pa je naša mlada vrsta s tretjim porazom izgubila vse možnosti za uvrstitev med najboljše tri. Četrti tekmovalni dan je Sloveniji prinesel dvoboj s Kazahstanci. Če se ozremo v preteklost, se ti reprezentanci v zadnjih desetih letih nikoli nista srečali na SP te starostne kategorije. Pred leti, ko so risi igrali v diviziji 1A, so Kazahstanci igrali v razredu nižje, in ker sta se reprezentanci precej selili iz enega v drugi razred, so se drug drugemu vedno izognili. Kazahstanci so od leta 2015 stalni člani divizije 1A, leta 2018 in 2019 pa so dve SP odigrali celo med elito.

hokej reprezentanca u20 slovenija kazahstan 22
IIHF/Finn Erikson

V prvenstvo v Askerju je Kazahstan vstopil kot eden od favoritov za preboj v elitni razred, a je moral na prvi tekmi priznati premoč Francozom, nato pa se je z zmagama nad Madžari in Danci vrnil v igro za napredovanje. Včeraj je naredil še korak bližje vrnitvi med elito, rise pa na zadnji tekmi čaka še veliko dela, saj njihov obstanek v tem razredu še zdaleč ni zagotovljen. Veliko se bo tako odločalo v zadnjem, sobotnem krogu. Tudi zato, ker je četa Lovra Bajca v četrtek popoldne ostala praznih rok.

Tokrat je v golu Slovenije začel Jakob Zupančič, a je po le 72 sekundah igre moral po plošček v svoj gol. Tak začetek je našo reprezentanco močno vrgel s tirnic, še bolj pa v 18. minuti, ko so Kazahstanci vodstvo podvojili. V 25. minuti so izkoristili še power play, v naših vratih pa je prišlo do menjave – v igro je vstopil Luka Kolin.

hokej reprezentanca u20 slovenija kazahstan 22
IIHF/Finn Erikson

Slovenija se je tako že na začetku druge tretjine znašla v globoki luknji, iz katere se ni uspela rešiti. Toda mladi risi so bili zelo blizu. Urban Podrekar in Luc Slivnik sta poskrbela za razburljivo končnico, v kateri pa Bajčevi varovanci pri zaključevanju akciji niso bili zbrani, čeprav so imeli veliko dobrih priložnosti za izenačenje. A zgodilo se je ravno nasprotno, Kazahstanci so v 48. minuti zadeli še četrtič, prednost pa obranili do izteka igralnega časa.

Danes je na SP prost dan, jutri pa bo Slovenija turnir sklenila s Madžari, ki ima isto točk (3) kot Slovenija. S kakršnokoli zmago bi si mladi risi zagotovili obstanek v tej diviziji, če bodo ostali povsem praznih rok, pa bodo morali počakati na razplet popoldanske tekme med Francozi in Danci ter upati, da slednji ne zmagajo. Danci, ki imajo dve točki, so sicer v četrtek zvečer z 1:4 izgubili z Norvežani, ki se bodo na zadnji tekmi SP s Kazahstanci borili za preboj med elito.

Kazahstan – Slovenija 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)

Asker – Varner arena. 139 gledalcev. Glavna sodnika: Dehaen (Francija) in Young (ZDA). Linijska sodnika: Johansen (Norveška) in Davidonis (Latvija).

Strelci: 1:0 Jermak (Nurlan, 2.), 2:0 Cibin (Logvin, 18.), 3:0 Jermak (Logvin, Rojev, 25., PP1), 3:1 Podrekar (Mahkovec, Beričič, 28.), 3:2 Slivnik (Langus, 43.), 4:2 Logvin (Nurlan, 48.).

Kazenske minute: Kazahstan 4, Slovenija 4.

SLOVENIJA: Zupančič (24:29), Kolin (32:46); Ćosić, Podrekar, Mahkovec, Beričič, Török; Rep, Šlibar, Brodnik, Gomboc, Langus; Bohinc, Smolnikar, Slivnik, Lesničar, Vodlan; Petretič, Baloh, Fingušt, Pečnik, Petronijevič Lepša. Selektor: Lovro Bajc

Članki iz rubrike