gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

bk
bk
0 15.12.2022 11:39:39

Mladi Slovenci na SP spet niso bili kos francoskim vrstnikom

IIHF/Finn Erikson
Po sanjski zmagi nad Danci na svetovnem prvenstvu divizije 1A do 20 let je mlada slovenska reprezentanca dva dni kasneje prejela močno zaušnico. Tokrat francosko, prav tisto, ki je polovici te generacije že lani zagrenila življenje. Na Norveškem je to ponovila.

Lani na SP divizije 1B v Talinu je bitka med Slovenci in Francozi odločala o napredovanju v divizijo 1A. To je kasneje sicer uspelo obema, a v ključnih trenutkih so si galski petelini pokorili mlade rise. In letos kasneje se je zgodba ponovila. Dvakrat. Pred mesecem dni so Slovenci Francoze na zadnjem pripravljalnem turnirju na Jesenicah spet premagali (enako je bilo lani), a ko je prišel čas za uradni dvoboj, je krajšo spet potegnila četa Lovra Bajca.

Ta je v tretje srečanje v Askerju sicer krenila odlično, v 6. minuti je Nal Brodnik (sin nekdanjega branilca Andreja Brodnika) Slovenijo popeljal v vodstvo. Nato je zaigrala še v power playu, a namesto da bi vodstvo povišala, so Francozi kratko po koncu slovenske premoči izenačili, tri minute kasneje pa so že vodili. Emil Tavernier je eden od zgolj štirih igralcev francoske izbrane, ki ga novembra ni bilo na Jesenice, in Tavernier je včeraj dosegel hat-trick.

Tudi zaradi njega je Luka Kolina, ki je obranil le 12 strelov, v 27. minuti, ob zaostanku Slovenije z 1:4, v golu zamenjal Jakob Zupančič, sin naše legende, nekdanjega selektorja in trenerja Nika Zupančiča, in tako debitiral na SP do 20 let. Svoje delo je opravil dobro, prejel zadetek, a hkrati uspešno posredoval pri kar 25 strelih.

Francozi so še posebej v tretji tretjini močno ogrožali slovenski gol, kar 21 strelov od 42 so nanj sprožili v sklepni tretjini. Še v drugi je Brodnik z drugim zadetkom zaostanek znižal na 2:4, zato je bilo v tretji pričakovati popolno ofenzivo Slovencev. A do te ni prišlo, na koncu so risi zmogli samo še dva strela, sanje o velikem preobratu pa so tako splavale po vodi.

Kot je na teh turnirjih že v navadi, se je bilo treba hitro na novo osredotočiti, danes popoldne namreč Slovence čaka obračun s Kazahstanom, ki so se pozno sinoči borili z Danci in slednje premagali s 4:0.

Slovenija - Francija 2:5 (1:2, 1:2, 0:1)

Asker – Varner arena. 235 gledalcev. Glavna sodnika: Soos (Madžarska) in Lundsgaard (Danska). Linijska sodnika: Johansen (Norveška) in Rozitis (Latvija).

Strelci: 1:0 Brodnik (Bohinc, Šlibar, 6.), 1:1 Tavernier (Tournier, Bachelet, 15.), 1:2 Tavernier (Bachelet, Guidoux, 17., PP1), 1:3 Siraudin (Bachelet, 21.), 1:4 Tavernier (Siraudin, Bachelet, 27.), 2:4 Brodnik (Langus, Gomboc, 40.), 2:5 Chauvel (Boiteau, Grossetete, 48.).

Kazenske minute: Slovenija 15 + 20 (Gomboc), Francija 6.

SLOVENIJA: Kolin (26:45), Zupančič (33:15); Ćosić, Podrekar, Mahkovec, Gomboc, Török; Rep, Šlibar, Brodnik, Beričič, Langus; Bohinc, Smolnikar, Slivnik, Lesničar, Vodlan; Petretič, Baloh, Fingušt, Pečnik, Petronijevič Lepša. Selektor: Lovro Bajc

Članki iz rubrike