Mobilna verzija
šarac Odkrito.si

Miki Šarac in skrivnostna svetlolaska

transavia, letalo Svet24.si

Začelo se je s prdenjem, končalo z zasilnim ...

nazif mujić Svet24.si

Po trpljenju in revščini se je poslovil igralec ...

denar, pokojnine Svet24.si

Konec varčevalnih ukrepov za pokojnine

ženske spodnje hlače Najstnica.si

Skrivnost razkrita: Temu služi žepek na ...

Artur Štern Njena.si

Artur Štern se vrača!

tina maze2 Njena.si

Podrobnosti poroda Tine Maze

STA
STA

Huda grožnja Rusov: Če se uresniči, bo to vsekakor velik udarec za slovensko hokejsko reprezentanco

Vodstvo ruske lige KHL je pripravljeno igralcem iz klubov, ki nastopajo v omenjenem tekmovanju, prepovedati nastop na olimpijskem turnirju prihodnje leto v Pyeongchangu, če Mednarodni olimpijski komite (Mok) ne bo dovolil Rusiji nastopiti pod svojo zastavo, je potrdil predsednik lige KHL, Dmitrij Černišenko.

Mok je pred dnevi zaradi dopinških prekrškov izrekel dosmrtno prepoved nastopanja smučarskemu tekaču Aleksandru Legkovu, ob tem pa mu je odvzel zlato medaljo z zadnjih zimskih olimpijskih iger v Sočiju 2014, kaznoval pa je tudi njegovega rojaka Jevgenija Belova. Predsednik Moka Thomas Bach je ob tem napovedal oster boj proti kršiteljem iz Sočija in najavil, da bodo v Moku naslednje odločitve sporočili kmalu. Kaj to pomeni za ruske športnike, naj bi bilo znano najkasneje decembra.

Eden od možnih scenarijev je prepoved nastopa ruskim športnikom na igrah v Južni Koreji, drugi predvideva nastop pod nevtralno zastavo. Slednje so Rusi že zavrnili. In če se kateri od scenarijev uresniči, je vodstvo lige KHL pripravljeno prepovedati nastop igralcem iz klubov, ki nastopajo v drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju na svetu, na OI, poročajo tuje tiskovne agencije.

Če bi se to res zgodilo, potem bi olimpijski hokejski turnir doživel nov udarec, saj je pred časom vodstvo severnoameriške lige NHL potrdilo, da v času OI ne bo prekinilo tekmovanja, s tem pa bodo brez olimpijskega nastopa ostali številni najboljši hokejisti na svetu.

Zaradi tega bo Slovenija v Južni Koreji igrala brez prvega zvezdnika Anžeta Kopitarja, če na OI ne bo niti igralcev iz lige KHL, potem bodo risi igrali tudi brez Jana Muršaka, Roka Tičarja, Žige Jegliča in Roberta Saboliča.

Značke: hokej , olimpizem , rusija