Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

hu
hu
0 07.05.2017 16:03:04

Jeglič: Ko sem videl posnetek, mi je bilo jasno, da sem v težavah

Grega Wernig
Slovensko hokejsko reprezentanco na SP v Parizu spremljajo težave. Prva je bila predčasen konec prvenstva, še preden se je začelo, za Žigo Panceta zaradi poškodbe, druga pa izključitev za dve tekmi drugega Žige, Jegliča, ki ni mogel igrati s Kanado, pa tudi na tekmi z Norveško ga ne bo.

Kot je v uradnem sporočilu zapisala krovna zveza IIHF, je Jeglič na tekmi s Švico med vračanjem na klop svoje ekipe prek ograde brcnil tekmeca. Zveza je to ocenila kot nevarno potezo, usmerjeno proti tekmecu, ter zaradi kršenja pravil Jegliču izrekla dve tekmi prepovedi igranja. Eno je danes že odslužil proti Kanadi, druga brez njega bo torkova z Norveško.

"Že včeraj popoldne je prišla informacija, da bom imel zagovor. Pogledal sem video in tam je bilo videti precej huje kot na sami tekmi, takrat se tudi meni ni zdelo nič posebnega. A na posnetku je res videti grdo. Pričakovali smo, da bo kazen ena tekma ali opozorilo, opravil sem zagovor, a je zdaj padla odločitev," je svojo plat zgodbe slovenskim novinarjem tik pred tekmo s Kanado razložil Jeglič.

"Zdi se nam pretirano, a kaj, ko ni možnosti pritožbe. Skušal se bom pripraviti na tekmo s Finsko, upam, da bodo fantje zmogli tudi brez mene," je dejal Jeglič in sarkastično pripomnil, da je sicer možnost pritožbe na švicarsko sodišče, kar pa bi trajalo več mesecev ...



"Zgodilo se je, ko sem skočil čez 'bando', ko je imel Sabolič izključitev. Skočil sem in ga zadel v predel rame in čelado. Videti je bilo, kot da bi ga brcnil, a to je le posledica tega, da sem skušal potegniti drugo nogo noter. Ko sem videl posnetek, mi je bilo jasno, da sem v težavah. Tudi na zagovoru sem skušal izpostaviti, da doslej nisem imel nobenih težav z izključitvami, a je, kar je."

Ko je dobil obvestilo, se mu je že dozdevalo, za kaj gre. Zavrnil pa je možnosti, da gre za nekakšno švicarsko maščevanje za njihovo slabo tekmo. "Mogoče, ampak iskati teorije zarote ... Zanesljivo sem nezadovoljen z odločitvijo, dve tekmi bom težko gledal s tribun. A je, kar je, mi pa nismo tako močan hokejski narod, da bi se lahko uprli temu."

Eden ključnih mož slovenske ekipe, njegova odsotnost bo selektorju Zupančiču precej otežila delo prti Norveški, je pa Jeglič nato vsaj našel eno dobro stran suspenza: do tekme s Finsko v sredo bo zares spočit.

Značke: sp, žiga-jeglič

Članki iz rubrike