Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

hu
hu
0 07.05.2017 07:59:39

Slovenci proti Kanadi neobremenjeno, spet v času kosila

IIHF
Slovensko hokejsko reprezentanco čaka danes ob 12.15 druga tekma elitnega svetovnega prvenstva v Parizu. Po porazu v prvem krogu s Švico s 4:5 po kazenskih strelih se bodo izbranci Nika Zupančiča pomerili s svetovnimi prvaki Kanadčani.

Slovenija bo v svojih prvih dveh dneh na SP še drugič igrala ob 12.15, najzgodnejšem terminu na teh tekmovanjih. Tako kot proti Švici bodo tudi proti Kanadčanom Slovenci igrali v času kosila, v slovenskem taboru pa upajo, da končni učinek ne bo tako slab, kot je bil slab začetek letošnjega svetovnega prvenstva.

Upanje pa vzbuja druga polovica tekme proti Švici, ko so Slovenci poskrbeli za sanjski preobrat. Po zaostanku 0:4 so namreč Slovenci uprizorili izjemno vrnitev in utišali Švicarje, le za piko na i jim je zmanjkal še kakšen zadetek. Če bi Slovenija zmagala, bi bila šele četrta ekipa v zgodovini SP, ki bi nadoknadila štiri gole minusa; zadnja je bila leta 2003 Švedska, ki je proti Finski zaostajala z 1:5, a četrtfinale dobila s 6:5.

simmonds
IIHF


S Kanado bodo lahko izbranci Zupančiča igrali neobremenjeno, saj proti enim od favoritov na tem SP nihče ne pričakuje zmage. A po drugi strani bodo lahko Slovenci poskusili priti do prve zmage na svetovnih prvenstvih na medsebojnih tekmah; zelo blizu so bili že ob zadnjem medsebojnem obračunu pred štirimi leti v Stockholmu, ko so izgubili po podaljšku s 3:4. Prejšnja dvoboja sta bila manj uspešna, leta 2008 je bilo 1:5, leta 2005 pa 0:8.

Kanada je SP dobro začela v petek, ko je v uvodnem dvoboju premagala Češko s 4:1.

Slovenija bo imela po dvojnem sporedu konec tedna v ponedeljek prost dan, potem pa jo čaka Norveška v torek ob 16.15.

Članki iz rubrike