stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 06.05.2017 08:59:46

Risi ob 12.15 s Švicarji

Grega Wernig
Spomini na športni Pariz so za slovenske navijače še vedno sveži in prijetni. Rokometaši so pozimi prišli do bronaste medalje na SP, zdaj jih bodo na istem prizorišču zamenjali hokejisti. Njihovi cilji pred začetkom sicer ne segajo do medalj, Slovenci pa upajo, da se ne bodo zgolj borili za obstanek.

Slovenska hokejska zgodba je na vsakem svetovnem prvenstvu precej podobna. Ekipa, ki velikokrat niha med elitno skupino svetovnega hokeja in eno stopnjo nižjim tekmovanjem, ima vsakokrat pri druženju z najboljšimi na svetu osnovni cilj ne izpasti.

Tako bo tudi letos, ko se bodo Slovenci v Parizu borili s Švicarji, Francozi, Kanadčani, Finci, Čehi, Belorusi in Norvežani. A potihoma selektor Nik Zupančič, ki bo tokrat prvič samostojno vodil reprezentanco na elitnem SP, in njegovi izbranci upajo, da bodo naredili korak naprej in dosegli še kaj več od golega obstanka.



Zupančič je na največje letošnje hokejsko tekmovanje v Pariz odpeljal 25 igralcev. Slovenske barve bodo zastopali vratarji Gašper Krošelj, Luka Gračnar in Matija Pintarič, branilci Klemen Pretnar, Sabahudin Kovačevič, Aleš Kranjc, Andrej Tavželj, Matic Podlipnik, Jurij Repe, Mitja Robar, Luka Vidmar, Blaž Gregorc ter napadalci Rok Tičar, Jan Muršak, Robert Sabolič, Žiga Jeglič, Žiga Pance, Aleš Mušič, David Rodman, Boštjan Goličič, Anže Kuralt, Ken Ograjenšek, Jan Urbas, Miha Verlič in Nik Pem.

Slovenija bo po današnjem opoldanskem začetku SP s Švico tudi v nedeljo imela isti zgodnji termin, tekmec pa bo branilka naslova Kanada. Po dnevu premora Slovence v torek ob 16.15 čaka dvoboj z Norveško, dan pozneje ob 20.15 obračun z lani srebrno Finsko, po prostem dnevu pa se bodo Slovenci v petek, 12. maja, pomerili s Čehi, tekma bo ob 16.15. Zadnji slovenski tekmi predtekmovanja bosta v soboto, 13. maja, ob 16.15 proti Belorusiji ter v ponedeljek, 15. maja, ob 20.15 proti gostiteljici Franciji.

Članki iz rubrike