Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 05.05.2017 08:51:01

Danes začetek hokejskega SP v Franciji in Nemčiji

Drago Cvetanovič
Danes se bo s prvimi štirimi tekmami začelo svetovno prvenstvo v hokeju. Prizorišči sta nemški Köln in francoski Pariz, kjer bo svoje tekme igrala tudi Slovenija. Ta bo prvi dvoboj s Švico igrala v soboto, danes pa bodo za uvod prvi na ledu Švedi, Rusi, Finci in Belorusi.

Na SP elitne skupine je 16 reprezentanc razdeljenih v dve predtekmovalni skupini s po osmimi članicami. V Parizu bodo ob Sloveniji in gostiteljici Franciji igrale še branilka naslova Kanada, srebrna z zadnjega SP Finska, Češka, Švica, Belorusija in Norveška. V Nemčiji bodo poleg gostiteljice nastopale še Rusija, ZDA, Švedska, Slovaška, Latvija, Danska in Italija.

Danes se bo SP v Franciji začelo s popoldanskima tekmama ob 16.15 med Švedsko in Rusijo v Nemčiji ter Finsko in Belorusijo v Franciji, zvečer ob 20.15 bosta na sporedu še dvoboja ZDA - Nemčija in Češka - Kanada.

Prvi štirje iz vsake predtekmovalne skupine se bodo uvrstili v četrtfinale, ekipe, ki bodo na mestih od 5 do 7, bodo tekmovanje končale, zadnjeuvrščena ekipa v skupini pa bo izpadla v nižji rang tekmovanja. V predtekmovalni skupini v Nemčiji bo sicer morda izpadel predzadnji, če bo zadnja Danska, saj ta kot gostiteljica naslednjega prvenstva po pravilih krovne zveze IIHF ne more izpasti.



Prvenstvo bo v obeh mestih potekalo do četrtfinala 18. maja, odločilne tekme za medalje pa bodo v Kölnu 20. in 21. maja.

Na letošnjem SP divizije I (skupina A) sta si napredovanje na SP 2018 zagotovili Avstrija in Južna Koreja.

Naslov prvakov bodo na SP v Franciji in Nemčiji branili hokejisti Kanade. Ti so lani v finalu SP v Moskvi ugnali Fince, bronasti so bili Rusi.

Značke: hokej, sp

Članki iz rubrike