Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 05.05.2017 19:34:57

Uvodoma zmagi za Ruse in Fince

Reuters
S tekmama med Švedsko in Rusijo ter Finsko in Belorusijo se je začelo hokejsko svetovno prvenstvo v Parizu in Kölnu. Rusi so v Kölnu po kazenskih strelih z 2:1 ugnali Švede, Finci pa so v Parizu, kjer v soboto čaka prva tekma tudi Slovenijo, s 3:2 premagali Beloruse.

V skupini A je Švedsko v vodstvo popeljal hokejist Caroline Hurricanes Elias Lindholm v 15. minuti. Rusi so izenačili v 44. minuti z golom napadalca moskovskega CSKA Sergeja Andronova, do konca rednega dela pa odločitve o zmagovalcu ni bilo. Prav tako ne v petminutnem podaljšku, pri kazenskih strelih pa so bili uspešnejši Rusi, ki so zadeli prek Artemija Panarina, krilnega igralca ekipe Chicago Blackhawks.


V skupini B, kjer bo Slovenija v soboto ob 12.15 igrala proti Švici, so Finci hitro povedli z 2:0, v tretji in šesti minuti sta zadela član Caroline Hurricanes Sebastian Aho in levokrilni igralec Metalurga Magnitogorska Oskar Osala. Toda Belorusi so se vrnili, v 39. in 45. minuti sta za izenačenje poskrbela Jegor Šarangovič, igralec Dinama iz Minska, in Jevgenij Koviršin, član Severstala Čerepovca. Veli-Matti Savinainen, ki si kruh služi pri Tappari, je v 50. minuti ob igralci več Fincem spet priboril vodstvo in tudi zmago.

Danes ob 20.15 bosta na sporedu še tekmi ZDA - Nemčija (skupina A) in Češka - Kanada (skupina B).

Značke: hokej, sp

Članki iz rubrike