Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

STA
STA
0 09.04.2022 09:07:38

Colorado in Florida še naprej v boju za prvo mesto

Reuters
Hokejisti Colorada in Floride še naprej bijejo neizprosen boj za prvo mesto v severnoameriški hokejski ligi NHL po rednem delu. Ponoči sta obe ekipi dosegli novi zmagi in prepričljivo vodita v konferencah.

Florida je doma s 4:3 ugnala Buffalo in po 50. zmagi zbrala že 106 točk. Tekmo, na kateri je Buffalo v prvem delu vodil že s 3:1, je 38 sekund pred koncem odločil Sam Bennett, ki je s tem dosegel jubilejni 100. gol v ligi in 200. strelsko točko.

Sam Reinhart in Claude Giroux sta dosegla po gol in podajo, med podajalce pa se je vpisal tudi Jonathan Huberdeau, ki je s tem dosegel strelsko točko že na 10. tekmi zaporedoma. Florida je slavila že šestič zaporedoma.

Z zmago je Florida prednost na vzhodu povišala na šest točk, saj je Carolina ponoči izgubila doma proti New York Islanders z 1:2. Vsega 15 sekund pred koncem je odločilni gol dosegel Kyle Palmieri. Le 42 sekund pred piskom sirene je Vincent Trochek poravnal za Karolino na 1:1.



Colorado je v Winnipegu trdno držal niti igre v svojih rokah, končnica rednega dela pa je pripadla Kanadčanom in Nikolaj Ehlers je 16 sekund pred koncem poskrbel za izenačenje in podaljšek. Tega je v korist gostov po 2:42 minute dodatne igre odločil Cale Makar. Colorado, vodilna ekipa lige, ima v boju za prvo mesto zmago in dve točki več od Floride.

Podaljšek so navijači videli tudi v St. Louisu. Ta je v rednem delu lovil prednost Minnesote 3:1, po izenačenju pa jim je v drugim minuti dodatnega dela obe točki priboril Robert Thomas. V Tampi je gostom iz Bostona drugo točko v podaljšku priboril Charlie Coyle.

Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem, ki so na zahodu na šestem mestu, čaka še en prost večer, nato pa gostovanje v Minnesoti, serija gostovanj pa se bo nato nadaljevala v Chicagu.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike