Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

hu
hu
0 02.04.2022 09:59:57

'BOLANO'! Tak GOL je v ligi NHL padel ŠELE ČETRTIČ! To boste gledali in gledali in gledali ... (video)

Reuters
V ligi NHL je sinoči padel nor gol.

Anaheim je preteklo noč s 5:0 slavil v gosteh pri Arizoni ter s tem prekinil niz kar 11. zaporednih porazov.

Tekma pa bo šla v anale tudi zaradi norega zadetka Američana Trevorja Zegrasa. Ta je v 10. minuti ob vodstvu Račkov z 2:0 najprej domiselno strel sprožil med nogama, a ob tem je bil Karel Vejmelka še na mestu. A nato je 21-letni napadalec prišel do odbitega ploščka, ga spravil na palico in jo kot pri lacrossu izza vrat in po vrhu mimo soigralca Sonnyja Milana poslal v gol Kojotov.


Novinec Anaheima je s t. i. golom "Michigan" navdušil že konec januarja proti Montrealu. 
Pred njim sta s podobno potezo gol v ligi NHL dzabila le še Andrej Svečnikov, ki mu je to uspelo dvakrat, in Filip Forsberg.

Ena vodilnih ekip vzhodne konference New York Rangers je v dvorani Madison Square Garden z 0:3 izgubila na mestnem derbiju proti New York Islanders. Mathew Barzal je pokazal, da se na ledu Gardna odlično počuti in za otočane prispeval gol in podajo, izkazal pa se je tudi vratar Semjon Varlamov, ki je za svoj 36. shutout v karieri zbral 27 obramb.

Barzal ima v dvorani Madison Square Garden 17 točk z 12 tekem. "Vsak hokejist, ki pride v MSG, dobi dodatno spodbudo. Tu je toliko zgodovine, da te igranje še podžge. Vzdušje je vedno zabavno," je dejal Barzal.

"In ne samo to. Gre tudi za rivalstvo med rangerji in otočani, ki ima prav tako dolgo zgodovino. Na koncu večera si želimo le, da bi bili naši navijači tisti, ki bi veseli zapustili dvorano. To dejstvo tako meni kot preostalim fantom v moštvu da dodaten elan," je še dejal Barzal.

Med strelce za otočane, ki so dobili tri zaporedne tekme, skupno pa sedem od zadnjih desetih, sta se vpisala še Casey Cizikas in Matt Martin.

Potem ko so vsi že pokopali otočane v boju za končnico vzhodne konference, so se ti 15 tekem pred koncem Washingtonu približali na 13 točk za drugi wild card. Prestolniki imajo na urniku tekmo manj.

Na preostalih tekmah so Buffalo Sabres s 4:3 premagali Nashville Predators, Detroit Red Wings so z 2:5 klonili pri Ottawa Senators, Edmonton Oilers pa so po podaljšku s 6:5 premagali St. Louis Blues. Tekma Tampa Bay Lightning - Chicago Blackhawks se je končala z zmago gostiteljev s 5:2.

Hokejisti Seattle Kraken, ki so že zapravili vse možnosti za končnico prvenstva NHL, so z 2:5 izgubili proti Vegas Golden Knights.

Značke: nhl, trevor-zegras

Članki iz rubrike