Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
0 10.03.2018 12:03:10

Dallas po preobratu do zmage nad Anaheimom

Hokejisti Dallas Stars so v severnoameriški ligi NHL po preobratu premagali Anaheim Ducks z 2:1. Zvezde so si zmago na dvoboju med neposrednima tekmecema Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja za mesto v končnici zahodne konference zagotovile z goloma v zadnji tretjini.

V dallaškem American Airlines Centru so povedli rački, ko je Ryan Getzlaf manj kot tri minute pred koncem uvodne tretjine zabil v polno za 1:0. Domači hokejisti so odgovorili v drugi in zadnji tretjini, ko so silovit nalet kronali z zadetkoma ob moštveni premoči na ledu. Najprej je bil uspešen Devin Shore, končni izid pa je postal Jamie Benn.

V drugi tretjini je Anaheim uspešno reševal zanesljivi Ryan Miller, ko je ubranil kar 17 strelov Dallasa. Vratar Anaheima je zbral 35 obramb, medtem ko se je čuvaj mreže Dallasa Kari Lehtonen ustavil pri 26 obrambah.

Kopitar bo s svojo ekipo v noči na nedeljo v Staples Centru gostil St. Louis Blues. Los Angeles je z 79 točkami trenutno osma ekipa zahodne konference, zaseda zadnje mesto, ki še zagotavlja igranje v končnici. Mestni tekmec Anaheim ima na sedmem mestu točko več od kraljev, San Jose je šesti z 81 točkami, Dallas pa peti z 82 točkami.



Hokejisti Ottawa Senators iz tekme v tekmo zapravljajo možnosti za končnico. Tokrat so doma izgubili kanadski derbi s Calgary Flames (1:2), ki ima na lestvici zahodne konference le točko manj od Los Angelesa. Za plamene sta zadela Sam Bennett in Matt Stajan, kanadski hokejist slovenskega rodu, pod častni zadetek za Ottawo pa se je podpisal Jean-Gabriel Pageau.

Tudi hokejistom Vancouver Canucks bo zmanjkalo tekem za preboj v končnico, potem ko so vpisali še drugi zaporedni poraz. Tokrat je bila od Vancouvra boljša Minnesota Wild s 5:2. Občutkov ni izgubil Eric Staal, ki je na zadnjih devetih tekmah v majici Minnesote zbral 11 zadetkov, vsega skupaj pa je v tej sezoni dosegel že 37 golov, s čimer se uvršča na četrto mesto lestvice najboljših strelcev, tri zadetke več ima na vrhu seznama napadalec Washingtona Aleksej Ovečkin.

Odlično gre Columbus Blue Jackets, ki so vpisali še četrto zaporedno zmago, potem ko so bili boljši od Detroit Red Wings s 3:2. Tokrat je imel svoj šov Seth Jones, ki je zabil gola zapovrstjo v drugi tretjini. Detroit ne najde izhoda iz krize, poraz proti Columbusu je bil že šesti v nizu, končnica pa postaja vse bolj neuresničljiv cilj.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike