Mobilna verzija
Zaljubljena Naomi Odkrito.si

Zaljubljena Naomi Campbell

polž Svet24.si

Tedenski horoskop: Saturn bo nastavljal prepreke

tuširanje, prha, umivanje, kopanje Svet24.si

Balzam za lase uporabljate na napačen način!

kosinjska dolina, poplave Svet24.si

FOTO in VIDEO: 500 ljudi odrezanih od sveta, a ...

2016-Spelman2 Najstnica.si

Modni kosi, ki jih moraš imeti v omari

betty white Njena.si

Betty White: Še vedno sem seksi

Zala Đurić Ribič in Tanja Ribič Njena.si

Tanja Ribič odhaja v New York

STA
STA

Umrl trener Boruta in Darjana Petriča

V 81. letu je v Zagrebu po dolgotrajni bolezni umrl plavalni trener Stjepan Jelačić, ki se je v zgodovino slovenskega in jugoslovanskega plavanja zapisal v 70. in 80. letih prejšnjega stoletja predvsem z uspehi bratov Darjana in Boruta Petriča.

Jelačić je v Kranj prišel leta 1976 in v štirih letih poskrbel za številne kolajne z evropskih in svetovnih prvenstev, plod njegovega dela pa je v veliki meri tudi nepozaben uspeh na evropskem prvenstvu leta 1981 v Splitu, ko je Borut Petrič na 400 m prosto osvojil zlato kolajno, njegov mlajši brat Darjan pa je bil bronast.

Po Triglavu je Jelačić odšel k ravenskemu Fužinarju, nato se je vrnil v Zagreb, kjer je sodeloval s plavalci in vaterpolisti, ob prelomu tisočletja pa se je še enkrat vrnil v Kranj, kjer je med drugim delal s takrat najbolj obetavno slovensko plavalko Anjo Čarman.

"V Kranj je prinesel povsem nov pristop k treningu in sami se nismo mogli načuditi, koliko kilometrov smo lahko preplavali. Enostavno je takrat spremenil pojmovanje treninga v kluba ter ga popeljal med vodilne v takratni Jugoslaviji. Tudi uspehi kranjskih plavalcev po letu 1980, ko je zapustil Gorenjsko, so v veliki meri plod njegovega dela in po pravici povedano ne vem, kakšni bi bili naši dosežki, če z njim ne bi sodelovali," je ob smrti svojega nekdanjega trenerja za STA povedal Darjan Petrič.

Značke: plavanje , sta