franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 06.02.2018 11:57:05

Edmonton ugnal vodilno Tampo

Edmonton Oilers
Reuters
Hokejisti Edmontona so ponoči v ligi NHL visoko s 6:2 premagali vodilno ekipo lige Tampa Bay. Igralec tekme je bil 21-letni Connor McDavid, ki je zadel kar štirikrat in bil podajalec pri golu Nemca Leona Draisaitla. Za Kanadčane, ki so se dvignili s predzadnjega mesta v konferenci, je bil natančen še Iiro Pakarinen.

Favorizirana Tampa je bila tokrat nemočna. Alex Killorn je v 10. minuti še izenačil na 1:1, za zadnje upanje pa je poskrbel Yanni Gourde, ki je v 42. znižal na 4:2, a je McDavid pet minut kasneje razliko vnovič dvignil na +3.

Pomembno zmago so dosegli aktualni podprvaki iz Nashvilla, ki so po podaljšku s 5:4 premagali New York Islanders. Odločilni gol je v četrti minuti dodatnega dela igre dosegel Roman Josi. Tampa se je z zmago izenačila z Winnipegom na drugem mestu zahoda, Islanders so na vzhodu osmi.


Anaheim je s Torontom izgubil kar s 4:7 in po tretjem zaporednem porazu zdrsnil na 11. mesto na razpredelnici. Junak tekme v Anaheimu je bil Auston Matthews, ki je k zmagi Kanadčanov prispeval dva gola in podajo. Toronto je na vzhodu zdaj tretji in vse bližje končnici, saj ima pred devetouvrščeno Philadelphio že 10 točk prednosti.

Dallas pa je doma z 2:1 premagal New York Rangers, ki so doživeli tretji poraz zaporedoma in petega na zadnjih šestih tekmah. Tekmo je v 45. minuti odločil Martin Hanzal, ko so imeli Teksačani igralca vel na ledu. New York je v 18. minuti po golu Davida Desharnaisa celo povedel, a je v 35. minuti izenačil Tyler Seguin.

Anže Kopitar z Los Angeles King je imel prost večer. Kralje nova tekma čaka šele v noči na četrtek, ko bo v Kaliforniji gostoval kanadski Edmonton.

Izidi
Toronto Meaple Leafs - Anaheim Ducks          7:4
New York Islanders - Nashville Predators      4:5
Dallas Stars - New York Rangers               2:1
Edmonton Oilers - Tampa Bay Lightning         6:2
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike