Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
8 05.02.2018 22:38:25

V VELIČASTNEM ozračju se sanje niso uresničile, toda Slovenci, KAPO DOL

Martin Metelko
Slovenska futsalska reprezentanca je končala nastope na evropskem prvenstvu v Ljubljani. V četrtfinalu jo je premagala aktualna evropska podprvakinja Rusija z 2:0 (0:0). Ta se bo v polfinalu merila z boljšim iz torkovega dvoboja med Portugalsko in Azerbajdžanom.

Slovenija je po tem, ko je uvodoma igrala 2:2 s Srbijo ter z 2:1 premagala Italijo, svojo pot na domačem EP končala v četrtfinalu, kar je izenačitev največjega uspeha slovenskega reprezentančnega futsala. Pred tem so bili Slovenci v četrtfinalu še na EP 2014.

Nocoj je pred znova polnimi Stožicami in več kot 10.000 gledalci po trdem boju priznala premoč branilcem srebra s prejšnjega EP Rusom. Ti tako v desetih medsebojnih dvobojih s Slovenijo še ne poznajo poraza, še več, Slovencem so doslej prepustili le en neodločen izid. Ruska vrsta, ki je bila pred tekmo v vlogi favorita, zdaj čaka polfinalnega tekmeca, ki ga bo dobila v torek malce po 19.30.

1slovenija gw
Grega Wernig

Slovenija je tekmo odigrala brez kaznovanega Roka Mordeja, tudi zato sta več priložnosti dobila Žiga Čeh in Dejan Bizjak. Čeprav oslabljena, je tekmo začela odločno in bila povsem enakovredna uglednim tekmecem.

Oboji so v prvih desetih minutah prišli do nekaj strelov, ki pa niso pomenili večje nevarnosti za ena ali druga vrata. Prvič je resneje zadišalo po zadetku v 12. minuti, ko je po kotu žoga v kazenskem prostoru prišla do Kristjana Čujca, ki pa je z levico preslabo streljal za spremembo izida.

2slovenija gw
Grega Wernig

Tudi sicer so dotlej precej več s streli poskušali Slovenci, v zadnjih sedmih minutah pa so se prebudili tudi Rusi. Tako je v 13. minuti prvič resno posredoval Damir Puškar po strelu Atrtema Nijazova, v isti minuti je Sergej Abramov žogo preusmeril malo mimo cilja, v 15. minuti pa je dvakrat sprožil Eder Lima, obakrat pa je bil na mestu slovenski vratar Puškar.

V 19. minuti so Rusi spet ogrozili Puškarja, ko je iz bližine poizkusil Nijazov, a je 30-letni vratar Dobovca znova preprečil rusko veselje, tako da sta ekipi na glavni odmor odšli ob začetnem izidu.

2stozice
Martin Metelko

V drugem polčasu je najprej dvakrat streljal Alen Fetić, pozneje pa so spet malce pritisnili Rusi, tako je v 26. minuti Puškar obranil strela Danila Davidova in Ivana Čiškale, v 27. minuti pa so evropski podprvaki povedli, potem ko je Čiškala stekel v protinapad, podal do Ederja Lime, ki je iz bližine zadel za 1:0.

3slovenija gw
Grega Wernig

V 29. minuti je Čujec streljal od daleč ob igri z igralcem več, žoge pa se je od enega od Rusov odbila v vratnico. Tri minute zatem je Matej Fideršek iz ugodnega položaja žogo poslal malo mimo gola, Igor Osredkar pa je - vse ob igri z igralcem več - pozneje s strani sicer žogo poslal proti vratom, a je bil na mestu Georgi Zamartadze, tako kot še enkrat v 37. minuti.

Slovenci so ob koncu ves čas igrali z igralcem več, pritiskali, a resneje niso streljali, na drugi strani pa je dobrih 20 sekund pred koncem Robinho po protinapadu postavil končni izid.

3stozice
Martin Metelko
Slovenija – Rusija 0:2 (0:0)

Ljubljna - Dvorana Stožice. 10.369 gledalcev. Sodnika: Coelho (Por) in Sorescu (Rom).

Strelca: 0:1 Eder Lima (27.), 0:2 Robinho (40.).

Slovenija: Puškar, Totošković, Osredkar, Vrhovec, Fideršek, Sever, Bizjak, Širok, Čujec, Turk, Fetić, Štendler, Čeh.

Rusija: Zamtaradze, Romulo, Eder Lima, Davidov, Čiškala, Putilov, Liskov, Milovanov, Abramov, Robinho, Nijazov, Abramovič, Afanasjev, Esquerdinha.

Rumeni kartoni: Osredkar, Vrhovec; Eder Lima.

Rdeči kartoni: -

Članki iz rubrike