mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 05.02.2018 20:24:31

Srbi so si želeli maščevanja, ampak ...

Martin Metelko
Kazahstanska futsalska reprezentanca je prva polfinalistka evropskega prvenstva v Ljubljani, v četrtfinalu je premagala Srbijo s 3:1 (1:0).

Kazahstanci so znova razočarali srbske navijače. Potem ko so pred dvema letoma s 5:2 Srbijo premagali v malem finalu EP, so jo danes izločili še v četrtfinalu letošnjega turnirja in bodo v polfinalu igrali z boljšim s torkove tekme med Španijo in Ukrajino.

Ekipi sta v prvi polovici prvega polčasa pokazali dokaj enakovredno igro, v kateri so imeli oboji kar nekaj priložnosti, med drugim je Slobodan Rajčević že v drugi minuti zatresel vratnico kazahstanskega gola, isti igralec pa je dve minuti zatem kar trikrat streljal v eni akciji, a izida ni spremenil.

Zato pa ga je Serik Žamankulov v sedmi minuti. Douglas Junior je izvedel prosti strel, Miodrag Aksentijević je žogo odbil, a le do Žamanukulova, ki je iz bližine ugnal srbskega vratarja. Ta je sicer moral dvakrat posredovati že v četrti minuti.

V drugi polovici polčasa sta za največ vzdihov poskrbela Dauren Nurgožin, ki je v 13. minuti zatresel prečko s prefinjenim strelom, in Rajčević, ki je v 14. minuti z desne strani zadel vratnico. V 18. minuti je Aksentijević dobro reagiral po strelu Tajnana s kakih petih, šestih metrov, isti dvoboj pa je v 20. minuti spet dobil srbski čuvaj mreže.

kazahstan gw
Grega Wernig
Čeprav so Srbi v uvodu drugega dela nekajkrat streljali proti tekmečevim vratom, pa so v 23. minuti Kazahstanci povedli z 2:0, potem ko je po protinapadu zadel Tajnan. Srbi so pričakovano še naprej pritiskali, si priigrali kar lepo število priložnosti, a zadetka tudi po zaslugi razpoloženega Higuite niso dosegli.


Zelo blizu tega je bil na drugi strani Douglas Junior v 33. minuti, ko je povsem neoviran s petih metrov žogo poslal čez gol. V 36. minuti je upe Srbom le vzbudil Rajčević, ki je pred tem zapravil številne priložnosti, tokrat pa je močno udaril in žogo poslal pod prečko z 1:2.

Le malce zatem je bil ob igri z igralcem več blizu izenačenja Mladen Kocić, ki je z več kot desetih metrov zatresel vratnico. Tudi zadnje minute so Srbi odigrali z igralcem več, pritiskali, a so Kazahstanci zadržali minimalno prednost.

Še več, 23 sekund pred koncem je Douglas Junior prestregel Kocićevo podajo in v prazno mrežo poslal žogo za končnih 3:1.

Srbija - Kazahstan  1:3 (0:1)

Ljubljana - Dvorana Stožice, gledalcev 5246, sodnika: Cetin (Tur) in Birkett (Ang).

Strelci: 0:1 Žamankulov (7.), 0:2 Tajnan (23.), 1:2 Rajčević (36.), 1:3 Douglas Junior (40.).
Srbija: Aksentijević, Perić, Kocić, Simić, Rajčević, Momčilović, Vulić, Matijević, Rakić, Milosavac, Ramić, Tomić, Stanković, Radovanović.
Kazahstan: Higuita, Dovgan, Jesenamanov, Douglas Junior, Nurgožin, Šamro, Tajnan, Žamankulov, Sulejmenov, Peršin, Taku, Tursagalov, Orazov.
Rumeni kartoni: Perić, Aksentijević; Tajnan.
Rdeči karton: -

Značke: futsal, ep, četrtfinale

Članki iz rubrike