kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 07.11.2017 09:52:56

Vancouver uprizoril preobrat, a ostal prekratek za zmago

Reuters
V ligi NHL so ponoči odigrali šest obračunov. Na štirih tekmah so slavila domača moštva, na dveh so bili uspešnejši gostujoči hokejisti. Vancouver je izgubil na domačem ledu, ko je nadoknadil zaostanek dveh golov, a je zmaga šla vseeno v Detroit (3:2).

Zadnji obračun hokejskega večera je bil odigran na pacifiški obali Kanade v jutranjih urah po srednjeevropskem času. Hokejisti Detroit Red Wings so vodili že z 2:0, zadela sta Darren Helm in Martin Frk, ko so se v zadnji tretjini domači hokejisti vrnili ter poravnali izid na 2:2. Za domače sta zadela Denil Sedin in Michael Del Zotto. Vse je kazalo, da bo o zmagovalcu odločal podaljšek. A je minuto in 14 sekund pred koncem Slovak Tomaš Tatar poskrbel, da je zmaga šla v Detroit.

Rdeča krila iz Detroita so, po uvodnih težavah in šestih porazih, znova zajahala zmagoviti val ter vknjižila še četrto zmago na zadnjih petih tekmah. Zanesljiv je bil tudi vratar Detroita Jimmy Howard, ki je zaustavil 26 strelov hokejistov Vancouvra.

Junak Detroita je bil seveda slovaški hokejist Tatar, ki je lepo v mrežo pospravil odbitek, domači vratar Jacob Markström, ki je na tekmi zaustavil 26 strelov gostov, je bil tokrat povsem nebogljen. Tatar je vpisal svojo še 200. točko v ligi NHL ter se veselil prvega zadetka na osmih tekmah.

"Mislim, da sta v tem trenutku ti dve točki zelo pomembni. Med nami je znova opaziti tisto pravo kemijo, igramo dober hokej, upam, da bomo čim dlje gojili takšno vrsto igre," je bil zadovoljen Tatar.


Na drugi strani je bilo opaziti precejšnje razočaranje. "Podaljšek bi bil najbolj pošten za obe moštvi, ampak njihov napad je bil zelo učinkovit in znali so kaznovati vsako našo napako. Res ni lepo, ko smo izgubili na takšen način, potem ko smo prikazali takšen povratek in borbo, a smo jim nato poklonili toliko stoodstotnih priložnosti," je bil razočaran Sedin.

Hokejisti Toronto Maple Leafs so šele po kazenskih strelih ugnali novinca v ligi NHL Vegas Golden Knight za domačo zmago s 4:3. Tudi moštvo Washington Capitals je na domačem ledu za zmago nad Arizona Coyotes potrebovalo podaljšek s 3:2 (podaljšek).

Po sedmih minutah tekme v Washingtonu je bilo že 2:0 za gostujoče moštvo iz Arizone. A so se prestolniki vrnili ter z zadetkom ruskega zvezdnika Aleksandra Ovečkina v drugi tretjini ob power playu izsilili podaljšek. Ovečkin je zadel svoj 216. karierni gol ob power playu ter dvanajstega v tej sezoni. Z zadetkom Johna Carlsona 45 sekund pred koncem podaljška pa je zmaga ostala doma. Washington je vpisal še tretjo zmago po vrsti.

Domačih zmag so se veselili tudi v Bostonu in New Yorku. Hokejisti Bruins so s 5:3 premagali Minnesota Wild, Rangers pa so bili s 5:3 boljši od Columbus Blue Jackets. Ekipa Winnipeg Jets je v gosteh s 4:1 premagala Dallas Stars.

Vodilna ekipa pacifiške skupine, Los Angeles Kings slovenskega asa Anžeta Kopitarja, bo stopila na led v noči na sredo, ko bo gostovala pri mestnih tekmecih Anaheim Ducks.

Izidi
Toronto Maple Leafs - Vegas Golden Knight   4:3 (kazenski streli)
Washington Capitals - Arizona Coyotes       3:2 (podaljšek)
Boston Bruins - Minnesota Wild              5:3
New York Rangers - Columbus Blue Jackets    5:3
Dallas Stars - Winnipeg Jets                1:4
Vancouver Canucks - Detroit Red Wings       2:3
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike