Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 07.11.2017 08:05:14

Odbojkarice Nove KBM naskakujejo preboj v ligo prvakinj, pred njimi visoka poljska ovira

Slovenske odbojkarske prvakinje, igralke Nove KBM Branika, se bodo drevi ob 20. uri v mariborski Lukni pomerile s poljsko ekipo Developers SkyRes iz Rzeszowa. Gre za tretji krog kvalifikacij za vstop v skupinski del lige prvakinj. Povratna tekma bo že v soboto na Poljskem.

Slovenske odbojkarske prvakinje, igralke Nove KBM Branika, so se pred tedni zanesljivo uvrstile v tretji krog kvalifikacij lige prvakinj. Na povratni tekmi v Mariboru so še drugič premagale Jedinstvo iz Brčkega, tako kot na prvi tekmi je bil rezultat 3:0.

Tokrat bo pred varovankami trenerja Sama Miklavca, ki so hkrati z načrti predstavile tudi nove, rožnate drese, precej višja ovira. Poljska ekipa na jutrišnji tekmi velja za favorita, v Lukno Poljakinje prinašajo predvsem višino, njihova najvišja igralka Julija Andruška meri kar 198 centimetrov, v zasedbi pa so tri igralke z višino preko 190 centimetrov.

Mariborski tabor se zaveda kakovosti Poljakinj, tokrat pa bo stavil predvsem na visoko motivacijo, na igro, ki ekipo krasi že vso sezono, na dober začetni udarec, ki bi sprejemu lahko povzročil nekaj težav.



Elito bodo Mariborčanke lovile tretjič, v ekipi zaradi poškodbe kolena manjka Nika Blagne, ki bo predvidoma odsotna do konca koledarskega leta, medtem ko so ostala dekleta pripravljena in motivirana za dvoboj s precej bogatejšo zasedbo s Poljske, ki je trenutno v domačem prvenstvu na četrtem mestu.

Mariborčanke bodo stavile na sproščeno igro, na močan servis, dobro obrambo in dinamičen napad. "S tako igro lahko presenetimo vsakega nasprotnika in gremo v ta dvoboj kot enakovreden nasprotnik," je pred tekmo dejal trener Samo Miklavc.

Tekmo v Lukni bosta sodila Ukrajinec Sehij Hulka in Francoz Loic Queste.

Članki iz rubrike