Mobilna verzija
benedetti in cavazza 8_1_120 (2) Odkrito.si

Ksenija Benedetti in Boris Cavazza: v ljubezni ne ...

transavia, letalo Svet24.si

Začelo se je s prdenjem, končalo z zasilnim ...

Finalisti Eme Svet24.si

Nepričakovano slovo Tanje in ManuElle in dvojno ...

denar, pokojnine Svet24.si

Konec varčevalnih ukrepov za pokojnine

ženske spodnje hlače Najstnica.si

Skrivnost razkrita: Temu služi žepek na ...

milijonar Njena.si

Se še spomnite Revnega milijonarja?

tina maze2 Njena.si

Podrobnosti poroda Tine Maze

STA
STA

Odbojkarice Nove KBM naskakujejo preboj v ligo prvakinj, pred njimi visoka poljska ovira

Slovenske odbojkarske prvakinje, igralke Nove KBM Branika, se bodo drevi ob 20. uri v mariborski Lukni pomerile s poljsko ekipo Developers SkyRes iz Rzeszowa. Gre za tretji krog kvalifikacij za vstop v skupinski del lige prvakinj. Povratna tekma bo že v soboto na Poljskem.

Slovenske odbojkarske prvakinje, igralke Nove KBM Branika, so se pred tedni zanesljivo uvrstile v tretji krog kvalifikacij lige prvakinj. Na povratni tekmi v Mariboru so še drugič premagale Jedinstvo iz Brčkega, tako kot na prvi tekmi je bil rezultat 3:0.

Tokrat bo pred varovankami trenerja Sama Miklavca, ki so hkrati z načrti predstavile tudi nove, rožnate drese, precej višja ovira. Poljska ekipa na jutrišnji tekmi velja za favorita, v Lukno Poljakinje prinašajo predvsem višino, njihova najvišja igralka Julija Andruška meri kar 198 centimetrov, v zasedbi pa so tri igralke z višino preko 190 centimetrov.

Mariborski tabor se zaveda kakovosti Poljakinj, tokrat pa bo stavil predvsem na visoko motivacijo, na igro, ki ekipo krasi že vso sezono, na dober začetni udarec, ki bi sprejemu lahko povzročil nekaj težav.

Elito bodo Mariborčanke lovile tretjič, v ekipi zaradi poškodbe kolena manjka Nika Blagne, ki bo predvidoma odsotna do konca koledarskega leta, medtem ko so ostala dekleta pripravljena in motivirana za dvoboj s precej bogatejšo zasedbo s Poljske, ki je trenutno v domačem prvenstvu na četrtem mestu.

Mariborčanke bodo stavile na sproščeno igro, na močan servis, dobro obrambo in dinamičen napad. "S tako igro lahko presenetimo vsakega nasprotnika in gremo v ta dvoboj kot enakovreden nasprotnik," je pred tekmo dejal trener Samo Miklavc.

Tekmo v Lukni bosta sodila Ukrajinec Sehij Hulka in Francoz Loic Queste.