stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 06.11.2017 17:58:52

Slovenke izgubile uvodni dvoboj v Poreču

Slovenske odbojkarice so v uvodni tekmi evropskega prvenstva v odbojki sede v Poreču izgubile s Finsko z 0:3 (-21, -22, -26). V torek ob 17.30 se bo slovenska izbrana vrsta pomerila s Hrvaško, predtekmovanje pa bodo izbranke selektorja Simona Božiča sklenile proti Madžarski v sredo.

Slovenija, bronasta z zadnjega prvenstva, ni bila kos razigrani Finski, ki je nize dobila na 21, 22 in 26. V zadnjem je Slovenija zaostajala že s 13:21, a je Severnjakinje le še ujela. Po servisih Lene Gabršček in z napadi Larise Pirih so se Slovenke najprej približale na 22:23, nato izničile zaključno žogo tekmic ter povedle s 25:24 in 26:25. Pri tem izidu so tako imele celo zaključno žogo za prvi osvojeni niz na EP, a se ni izšlo.

"Danes enostavno ni nič delovalo, nič nam ni steklo. Na tekmi smo morda odigrali deset točk tako, kot znamo. Silili smo iz napake v napako. Celotna ekipa je zatajila. Škoda je, kar nam ni uspelo v tretjem nizu povsem izkoristiti preobrata. Finska je zasluženo slavila," je po tekmi povedal selektor Božič.


"Nocoj se bomo malce pogovorili v hotelu. Jutri nas čaka Hrvaška, proti kateri želimo pokazati, kaj znamo. Smo si pa pa s tem porazom otežili nadaljevanje evropskega prvenstva," je sklenil selektor.

Po predtekmovanju si zmagovalki skupin zagotovila neposredno mesto v polfinalu, druga in tretja ekipa skupin A in B pa se bosta pomerili med sabo (2A - 3B in 3A - 2B) za še dve prosti mesti v polfinalu.

Na EP je v ženski konkurenci devet ekip; poleg Slovenije in Finske v predtekmovalni skupini A še Hrvaška in Madžarska, v skupini B pa Rusija, Ukrajina, Nizozemska, Nemčija in Italija.

Značke: šport, invalidi, odbojka

Članki iz rubrike