Mobilna verzija
STA
STA

Slovenke izgubile uvodni dvoboj v Poreču

Slovenske odbojkarice so v uvodni tekmi evropskega prvenstva v odbojki sede v Poreču izgubile s Finsko z 0:3 (-21, -22, -26). V torek ob 17.30 se bo slovenska izbrana vrsta pomerila s Hrvaško, predtekmovanje pa bodo izbranke selektorja Simona Božiča sklenile proti Madžarski v sredo.

Slovenija, bronasta z zadnjega prvenstva, ni bila kos razigrani Finski, ki je nize dobila na 21, 22 in 26. V zadnjem je Slovenija zaostajala že s 13:21, a je Severnjakinje le še ujela. Po servisih Lene Gabršček in z napadi Larise Pirih so se Slovenke najprej približale na 22:23, nato izničile zaključno žogo tekmic ter povedle s 25:24 in 26:25. Pri tem izidu so tako imele celo zaključno žogo za prvi osvojeni niz na EP, a se ni izšlo.

"Danes enostavno ni nič delovalo, nič nam ni steklo. Na tekmi smo morda odigrali deset točk tako, kot znamo. Silili smo iz napake v napako. Celotna ekipa je zatajila. Škoda je, kar nam ni uspelo v tretjem nizu povsem izkoristiti preobrata. Finska je zasluženo slavila," je po tekmi povedal selektor Božič.

"Nocoj se bomo malce pogovorili v hotelu. Jutri nas čaka Hrvaška, proti kateri želimo pokazati, kaj znamo. Smo si pa pa s tem porazom otežili nadaljevanje evropskega prvenstva," je sklenil selektor.

Po predtekmovanju si zmagovalki skupin zagotovila neposredno mesto v polfinalu, druga in tretja ekipa skupin A in B pa se bosta pomerili med sabo (2A - 3B in 3A - 2B) za še dve prosti mesti v polfinalu.

Na EP je v ženski konkurenci devet ekip; poleg Slovenije in Finske v predtekmovalni skupini A še Hrvaška in Madžarska, v skupini B pa Rusija, Ukrajina, Nizozemska, Nemčija in Italija.

Značke: šport , invalidi , odbojka