GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

sta
sta
0 04.11.2017 11:01:04

Nashville in Edmonton prepričljiva

Profimedia
Hokejisti Edmonton Oilers in Nashville Predators so v severnoameriški ligi NHL prišli do zanesljivih zmag. Oilers so na domačem ledu s 6:3 ugnali New Jersey Devils, Predators pa so na gostovanju v Kaliforniji v ponovitvi lanskega finala zahodne konference s 5:3 premagali Anaheim Ducks.

Na ponovitvi lanskega finala zahoda je branilec Roman Josi poskrbel, da so plenilci v gosteh pri račkih hitro postavili stvari na svoje mesto. Švicar je dosegel zadetek in podal za enega, ko si je Nashville priigral dva gola prednosti, ki mu jo je nato uspelo zadržati do konca.

Po enkrat so za goste na prvem medsebojnem srečanju po lanskem konferenčnem finalu, kjer so po šestih tekmah v veliki finale Stanleyjevega pokala napredovali plenilci, zadeli Scott Hartnell, Matt Irwin in Viktor Arvidsson, gol v prazno mrežo pa je 18 sekund pred koncem dodal P.K. Subban.

"Dobro in odločno smo začeli tekmo, odlično smo igrali v uvodni tretjini. Dva zadetka naskoka nam je uspelo ubraniti do konca," je dejal Josi, ki je zadel še četrti gol to sezono. Vratar Pekka Rinne je zbral 35 obramb.



Pri gostiteljih so se med strelce vpisali Antoine Vermette, Hampus Lindholm in Jakob Silverberg.

Edmonton Oilers pa so v domači dvorani s 6:3 premagali New Jersey Devils, kar je bil šele njihov prvi poraz v gosteh. Junak večera je bil Connor McDavid, ki je bil podajalec pri kar treh zadetkih domačih hokejistov. Za zmago, prvo po dveh zaporednih porazih, so zadeli Drake Caggiula, Ryan Strome, Oscar Klefbom, Milan Lucic, Leon Draisaitl in Ryan Nugent-Hopkins.

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja bodo naslednjič na led stopili že danes ponoči po srednjeevropskem času, ko v Staples Center prihajajo prav hokejisti Nashvilla.

Izida:
Edmonton Oilers - New Jersey Devils  6:3
Anaheim Ducks - Nashville Predators  3:5
Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike