Mobilna verzija
benedetti in cavazza 8_1_120 (2) Odkrito.si

Ksenija Benedetti in Boris Cavazza: v ljubezni ne ...

transavia, letalo Svet24.si

Začelo se je s prdenjem, končalo z zasilnim ...

Finalisti Eme Svet24.si

Nepričakovano slovo Tanje in ManuElle in dvojno ...

denar, pokojnine Svet24.si

Konec varčevalnih ukrepov za pokojnine

ženske spodnje hlače Najstnica.si

Skrivnost razkrita: Temu služi žepek na ...

milijonar Njena.si

Se še spomnite Revnega milijonarja?

tina maze2 Njena.si

Podrobnosti poroda Tine Maze

au
au

KAJ TAKŠNEGA ŠE NISTE VIDELI! Poglejte, v čem je tekel Etiopijec in zmagal na dveh maratonih (foto)

Amogne Sendeku Alelgn je dolgoprogaš iz Etiopije in v tem pogledu nič posebnega. Jasno, tudi če zmaguje na maratonih.

Ampak, ta afriški tekač je postal prava senzacija, dva 42 kilometrov dolga maratona je namreč zmagal v ubogih plastičnih sandalih. Kaj šele, če bi imel na nogah vrhunske športne copate...

Tekač je plenil pozornost s črnimi nogavicami in modrimi sandali, ki so bili že na pogled videti neudobni, celo nekoliko premajhni so mu bili.

Amogne Sendeku Alelgn 1


Etiopijec je najprej ciljno črto prečkal prvi na medanrodnem maratonu Jingyuan v severozahodni kitajski provinci Gansu, potem pa še na mednarodnem maratonu Songshan Shaolin v vzhodni kitajski provinci Henan.

Kitajci so bili nad njegovo obutvijo celo navdušeni, še posebej nad dejstvom, da je na takšen način uspel premagati vso konkurenco. Da je zmagal brez modernih tekaških copatov.

Amogne Sendeku Alelgn 4


"Ta afriški tekač je res nadarjen," je nekdo ugotovil in pri tem namignil, da bi lahko s primerno opremo še marsikaj dosegel. "Če pomislite, da je prehitel vse tekače, ki so bili primerno obuti, potem spoznate, da res dober tekač niti ne potrebuje vse te sodobne športne opreme."

Nekateri so celo odšli dlje v svojem razmišljanju, češ da so mu plastični sandali celo prinesli čarobno srečo. Nekdo je dejal: "Morda se sliši noro, ampak res me zanima, ali so mu ti sandali celo pomagali ohranjati energijo."

Alelgn je kitajskim medijem pojasnil, da njegovi sandali seveda nimajo čudežne moči. Potem je še skromno dejal, da je zmagal, ker je imel pač srečo.

Amogne Sendeku Alelgn 2