Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 18.10.2017 12:02:08

Malkin v podaljšku zadel za zmago pingvinov v Madison Square Gardnu

Reuters
Aktualni prvaki lige NHL Pittsburgh Penguins so zabeležili še četrto letošnjo zmago in drugo v nizu. V gosteh so s 5:4 slavili pri New York Rangers, zmagovalca je odločil podaljšek. Zmagoviti gol je v njem dosegel Jevgenij Malkin, ki je v statistiko vpisal kar štiri točke, poleg gola še tri asistence.

Izid po prvi tretjini v dvorani Madison Square Garden v New Yorku je bil 2:0 za gostujoče pingvine, za katere sta zadela Phil Kassel in Carl Hagelin. A so domači rangerji v drugi tretjini poskrbeli za preobrat. Najprej je na 1:2 znižal David Desharnais, Pavel Bučnevič je izenačil na 2:2, J.T. Miller pa poskrbel za vodstvo New Yorka s 3:2. Manj kot dve minuti pred koncem tretjine je na 3:3 izenačil Patric Hornqvist. V tretji tretjini so domači vnovič povedli. Za 4:3 je zadel Michael Grabner, za podaljšek pa je z zadetkom za 4:4 poskrbel zvezdnik pingvinov Sidney Crosby 56 sekund pred zvokom sirene.

"Poraz zelo boli. Odigrali smo odlično tekmo, proti eni najboljših ekip v ligi vodili do zadnje minute, a nato ostali brez dveh točk. Izgubiti na tak način ni prijetno, pokazali smo veliko dobrih stvari, zaslužili smo si več," je po četrtem zaporednem porazu dejal vratar domačih Henrik Lundqvist.

Z istim izidom kot Pittsburgh je zmagal tudi Detroit, na domačem ledu je bil po streljanju kazenskih strelov boljši od sicer z 11 točkami vodilne Tampe. Edini gol pri kazenskih strelih je dosegel Kyle Palmieri, ki se je med strelce vpisal tudi v rednem delu. Drew Stafford je za gostitelje dosegel dva gola, z drugim je svoji ekipi štiri minute pred koncem zagotovil podaljšek, pri gostih pa je Rus Nikita Kučerov nadaljeval svojo strelsko serijo, v polno je zadel že na sedmi zaporedni tekmi. Z 12 točkami je trenutno skupaj s soigralcem Stevenom Stamkosom najučinkovitejši igralec lige.



Za zmago San Joseja proti Montrealu s 5:2, že 11. zaporedno v medsebojnih tekmah na domačem igrišču, je najbolj zaslužen Logan Couture, ki je dosegel dva gola in temu dodal še dve asistence. Izid 5:2 je bil tudi na tekmi med Winnipegom in Columbusom, le da so tu zmagali gosti, ki so se veselili četrte zaporedne zmage, s katero so prišli v skupino prvih zasledovalcev Tampe. Imajo deset točk, to pa je njihov najboljši vstop v prvenstvo po letu 2009.

Še bolj prepričljiva kot San Jose in Columbus je bila Philadelphia, doma je s 5:1 ugnala Florido. Neugoden poraz je zabeležil Washington, ki v domači dvorani ni dosegel niti zadetka. Izgubil je z 0:2, Conor Brown je goste povedel v vodstvo v šesti minuti zadnjega dela, nato pa je bil na prazen gol natančen še Braden Holtby. Vancouver je s 3:0 v gosteh premagal Ottawo, Nashville s 4:1 Colorado, Dallas s 3:1 Phoenix, Carolina pa s 5:3 Edmonton. Vratar Caroline Cam Ward je ubranil kar 48 strelov, Jordan Staal je dosegel gol in trikrat pri golu podal, dva gola je k zmagi prispeval Finec Teuvo Teravainen.

Ekipa Los Angeles Kings slovenskega asa Anžeta Kopitarja ni igrala. Naslednja tekma kralje čaka v noči na četrtek, po slovenskem času ob 4.30, ko bodo v domači dvorani Staples Center palice prekrižali z Montrealom.

Izidi
New York Rangers - Pittsburgh Penguins      4:5 (podaljšek)
Washington Capitals - Toronto Maple Leafs   0:2
Ottawa Senators - Vancouver Canucks         0:3
Winnipeg Jets - Columbus Blue Jackets       2:5
Edmonton Oilers - Carolina Hurricanes       3:5
San Jose Sharks - Montreal Canadiens        5:2
Philadelphia Flyers - Florida Panthers      5:1
New Jersey Devils - Tampa Bay Lightning     5:4 (kazenski streli)
Nashville Predators - Colorado Avalanche    4:1
Dallas Stars - Arizona Coyotes              3:1
Vegas Golden Knights - Buffalo Sabres       5:4 (podaljšek)
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike