900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 17.10.2017 21:14:54

Mariborske odbojkarice zanesljive v Brčkem

CEV
Odbojkarice Nove KBM Branika so z zmago odprle evropsko sezono. V drugem krogu kvalifikacij za uvrstitev v skupinski del lige prvakinj so v Brčkem premagale 11-kratne zaporedne bosanske prvakinje, ekipo Bimal Jedinstvo Brčko s 3:0 (17, 13, 22).

Slovenske prvakinje so se podale praktično v neznano, saj niso imele pravih podatkov o bosanskih tekmicah. Kot je dejal njihov trener Samo Miklavc, so imeli le nekaj ustnih informacij, ki so govorile, da je Jedinstvo zelo solidna ekipa, ki ne dovoljuje podcenjevanje, ne glede na razliko med ugledom slovenske in bosanske odbojke.


In podcenjevanja tudi ni bilo. Mariborčanke so tekmo vzele resno in hitro uvidele, da je kakovost občutno na njihovi strani. Dosegle so prve tri točke na tekmi, nato povedle tudi z 11:5. Nekaj napak na sprejemu je domačim omogočilo, da so izenačile na 13:13, toda serija odličnih servisov Anite Sobočan je poskrbela za osem zaporednih točk, s katerim je bil zmagovalec niza praktično poznan.

Gostje so odlično servirale tudi v drugem nizu, poleg Sobočanove se je v tem elementu izkazala še Sara Najdić. Ob prvem tehničnem odmoru so že vodile z 8:4, za razliko od prvega niza pa so tokrat prednost le še večale, na koncu so tekmicam dovolile le 13 točk. Glavni razlog za to je bil izredno zanesljiv sprejem, ki je nato omogočil dobro organizacijo napadov, ki so jih zaključevale iz vseh položajev, seveda pa je največ žog šlo na korektorico Izo Mlakar, ki je bila na koncu s 17 točkami tudi najučinkovitejša igralka tekme.

V tretjem nizu so gostje nekoliko popustile, ob prvem tehničnem odmoru je bilo 8:5, nato so domače vodile do končnice. A ko je bilo potrebno, so Mariborčanke postavile blok - skupno so na tekmi dosegle 11 blok točk, od tega Ela Pintar štiri, in zanesljivo dobile končnico.

Premoč Slovenk v vseh elementih napoveduje, da v povratni tekmi, ki bo v soboto, 21. oktobra, v Mariboru ne bi smele imeti težav za uvrstitev v tretji krog, kjer jih bržkone čaka poljska ekipa Developres SkyRes Rzeszow.

Bimal Jedinstvo Brčko - Nova KBM Branik 0:3 (-17, -13, -22)
* Športna dvorana Magnet, gledalcev 800, sodnika: Balandžić (Srbija), Akinči (Turčija).
* Bimal Jedinstvo Brčko: Sljepčević 11, Mitrović 7, Biberdžić, Kenjalo, Radović 5, Krstojević, Dragotinović 2, Ivković, Gajić 3, Vidaković, V. Kostić 4, R. Kostić.
* Nova KBM Branik: Mlakar 17, Košenina, Kaučič 7, Sužnik, Vovk 9, Najdič 3, Milosavljević, Sobočan 9, Jerala, Pintar 10, Koskelo, Krajnc.

Značke: odbojka, liga prvakov

Članki iz rubrike