profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 05.04.2017 10:55:50

Kopitarjevim kraljem točki proti Edmontonu

Reuters
Hokejisti Los Angeles Kings so davi v ligi NHL premagali Edmonton Oilers s 6:4 in osvojili novi točki, s katerimi pa so po slovesu od končnice le utrdili deveto mesto na zahodu. Kapetan ekipe Anže Kopitar se tokrat ni vpisal med strelce.

Gledalci so v Los Angelesu videli tekmo, polno preobratov. Gosti iz Kanade so v uvodu namreč ušli na 2:0, gostitelji so s tremi zaporednimi goli povedli, dopustili izenačenje, v zadnjem delu pa vodili s 5:3. Zanimivo je postalo vnovič v končnici, ko je Darnell Nurse v 54. minuti znižal na 4:5, Drew Doughty pa je z golom za končnih 6:4 81 sekund pred koncem vendarle odločil zmagovalca. Po prostem večeru bodo kralji v svoji dvorani gostili še eno kanadsko moštvo - Calgary.

Na vzhodu si je Boston z zmago nad Tampa Bay Lightning s 4:0, dva gola je dosegel David Pastrnak, priigral končnico. Ekipi sta tekmo začeli kot osmo- in devetouvrščena ekipa konference in Tampa je imela lepo priložnost, da se Bostonu tri tekme pred koncem približa na dve točki zaostanka. Razlika je zdaj narasla na šest točk, zato Tampa, pa tudi New York Islanders, teoretično lovijo končnico v dvoboju s Torontom, ki je doma izgubil z vodilno ekipo lige Washingtonom z 1:4 in ima pet točk prednosti pred omenjenima ekipama.



New York Islanders so upanje podaljšali z današnjo zmago na gostovanju pri Nashville Predators z 2:1 v podaljšku. Razplet je bil tudi nekoliko srečen, saj je za ekipo iz Brooklyna v zadnji tretjini izenačil Brock Nelson (42.), v podaljšku pa je po minuti in 15 sekundah še za drugo točko zadel Thomas Hickey. V noči na petek New York čaka gostovanje pri Carolini. Točko od končnice je oddaljena tudi Ottawa, ponoči ugnala Detroit z 2:0.

Še naprej so uspešni Pittsburgh Penguins. Branilci naslova so ponoči s 4:1 odpravili Columbus Blue Jackets in potrdili drugo mesto na vzhodu. Skupaj je bilo na sporedu kar 13 tekem. Preostali izidi: New Jersey Devils - Philadelphia Flyers 1:0 (podaljšek), Minnesota Wild - Carolina Hurricanes 5:3, St. Louis Blues - Winnipeg Jets 2:5, Dallas Stars - Arizona Coyotes 3:2 (podaljšek), Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks 4:3 (podaljšek) in Anaheim Ducks - Calgary Flames 3:1.

Izidi
Boston Bruins - Tampa Bay Lightning          4:0
New Jersey Devils - Philadelphia Flyers      1:0 (podaljšek)
Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets  4:1
Toronto Maple Leafs - Washington Capitals    1:4
Ottawa Senators - Detroit Red Wings          2:0
Minnesota Wild - Carolina Hurricanes         5:3
Nashville Predators - New York Islanders     1:2 (podaljšek)
St. Louis Blues - Winnipeg Jets              2:5
Dallas Stars - Arizona Coyotes               3:2 (podaljšek)
Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks      4:3 (podaljšek)
Anaheim Ducks - Calgary Flames               3:1
Los Angeles Kings - Edmonton Oilers          6:4
San Jose Sharks - Vancouver Canucks          3:1
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike