Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 03.04.2017 10:24:25

Konec upov: Kopitar in druščina pomahali končnici v slovo

Hokejisti Los Angeles Kings so s 34. porazom v sezoni dokončno zapravili vse teoretične možnosti za uvrstitev v končnico lige NHL. Usodna je bila predzadnja ekipa zahoda Arizona, Anže Kopitar pa je bil podajalec pri zadetku za zmanjšanje zaostanka na 1:2, kar je bil na koncu tudi končni izid tekme.

Kings, ki za končnico zdaj zaostajajo neulovljivih 10 točk, imajo tako do konca sezone le še štiri tekme, naslednje tri doma, prvo v noči na sredo proti Edmontonu.

"Občutki so zelo prazni in z grenkim priokusom. Vsi vemo, kakšen je bil položaj na zadnjih tekmah. Dali smo vse od sebe, a to ni bilo dovolj dobro," je po odločilni tekmi za spletno stran kluba povedal kapetan kraljev Kopitar, ki je bil v zadnjem obdobju v dobri formi, saj je na zadnjih desetih tekmah dosegel devet točk - tri gole in šest podaj. A neuvrstitev v končnico pomeni, da bo Anže Kopitar lahko v začetku maja zaigral za slovensko reprezentanco na svetovnem prvenstvu v Parizu, kjer rise čakajo Kanada, Finska, Češka, Švica, Belorusija, Norveška in Francija.

Brez končnice je ostala tudi Philadelphia. To so v Madison Square Gardnu premagali New York Rangers s 4:3 in v domači dvorani dosegli prvo zmago po 19. februarju in predčasno potrdili igranje v drugem delu. Upanje za končnico so podaljšali New York Islanders, ki so s 4:2 slavili na gostovanju v Buffalu, a so skorajda pred misijo nemogoče, saj štiri tekme pred koncem rednega dela za osmim mestom na vzhodu zaostajajo za pet točk. Zaostanek bi bil lahko še večji, a je ekipi iz New Yorka zmago zagotovil Anders Lee z goloma v 50. in 55. minuti.



Dve točki pred Islanders je na devetem mestu Tampa Bay Lightning, ki za tri točke zaostaja za "play offom" ter Ottawo in Torontom. Tampa je ponoči premagala Dallas s 6:3, odločilna pa je bila zadnja tretjina, ki so jo gostitelji dobili s 4:1. A v lovu New Yorka in Tampe za obema kanadskima ekipama ne gre spregledati, da sta slednji doslej odigrali tekmo manj, že danes ponoči pa bo Toronto gostoval v Buffalu, Ottawa pa v Detroitu.

V formo počasi prihajajo tudi lanski prvaki iz Pittsburgha. Ti so ugnali Carolino s 3:2 in trdno ostajajo na drugem mestu vzhoda za vodilno ekipo lige iz Washingtona, ki je je prav tako s 3:2 premagala Columbus.

Izidi
Los Angeles Kings - Arizona Coyotes             1:2
(Anže Kopitar 1 podaja v 22 minuta za LA)
Chicago Blackhawks - Boston Bruins              2:3
Buffalo Sabres - NY Islanders                   2:4
St. Louis Blues - Nashville Predators           4:1
Pittsburgh Penguins - Carolina Hurricanes       3:2
Minnesota Wild - Colorado Avalanche             5:2
Tampa Bay Lightning - Dallas Stars              6:3
Columbus Blue Jackets - Washington Capitals     2:3
Vancouver Canucks - San Jose Sharks             1:3
NY Rangers - Philadelphia Fylers                4:3
Calgary Flames - Anaheim Ducks                  3:4
Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike