mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 04.04.2017 09:25:39

Torontu in Ottawi pomembne točke za končnico

Reuters
Hokejisti v ligi NHL so ponoči odigrali tri tekme. Pomembne točke v boju za uvrstitev v končnico sta osvojili ekipi Toronta in Ottawe.

Ottawa je na gostovanju v Detroitu sicer izgubila s 5:4, a šele po izvajanju kazenskih strelov in osvojila novo točko, s katero se je na vzhodu povzpela na sedmo mesto in ima zdaj pred devetouvrščeno Tampo že štiri točke naskoka. Obe ekipi pa v prvem delu prvenstva čakata še štiri tekme.

V rednem delu tekme je bil bližje uspehu Detroit, ki je v zadnjem delu povedel že s 4:2, Kyle Turris v 49. minuti in Fredrik Claesson v 53., pa sta poskrbela za izenačenje in pomembno točko. Ker tudi podaljšek ni prinesel spremembe, so odločali kazenski streli, kjer pa sta blestela oba vratarja, ki v prvih šestih neposrednih obračunih z napadalcem nista prejela gola, za Detroit je nato zabil Jevgenij Svečkin, zadnji poskus za Ottawo pa je zapravil Colin White.


Toronto pa je s 4:2 slavil v Buffalu in se povzpel na šesto mesto, s točko več od Ottawe. Tekma je bila praktično odločena v prvem delu, ko so Kanadčani povedli s 3:0, v zadnjem pa s 4:1. Za Tampo to pomeni, da bo zdaj za končnico lovila Boston, ki ima na osmem mestu sicer štiri točke več, a tudi tekmo manj do konca, bržkone pa bo o končnici odločal že današnji medsebojni dvoboj v Bostonu, v kolikor bodo uspešni gostitelji.

V tretji tekmi večera je Montreal s 4:1 slavil pri Floridi in potrdil prvo mesto v atlantski skupini na vzhodu. Kar dva gola in podajo je v strelsko statistiko vpisal Artturi Lehkonen.

V noči na sredo nova tekma čaka tudi Anžeta Kopitarja z Los Angeles Kings, ki pa so že v nedeljo ostali brez končnice. V Los Angelesu bo gostoval Edmonton.

Izidi
Detroit Red Wings - Ottawa Senators    5:4 (kazenski streli)
Buffalo Sabres - Toronto Maple Leafs   2:4
Florida Panthers - Montreal Canadiens  1:4
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike