evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Ana Bucik, Kris Jogan Njena.si

Sanjska poroka slovenske alpske smučarke

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

bk
bk
0 11.07.2023 14:24:43

Jeseničani začeli razkrivati karte, s Celjani v ligi AHL že v prvem krogu

Domen Jančič
V preteklih dneh je v povezavi z ligo AHL postalo uradnih kar nekaj stvari. Vodstvo alpske lige je objavilo spored tekmovanja, v osmi izvedbi lige, v kateri sodelujejo ekipe treh držav, bodo imeli Slovenci v tej ligi ponovno dva predstavnika, Sij Acroni Jesenice in letošnjega novinca v ligi, Celje.

In prav slovenska kluba se bosta v soboto, 16. septembra, ko bodo v središču ledenih ploskev v osmih dvoranah padli prvi ploščki, borila za enega od teh. Železarji in Celjani se bodo namreč srečali že ob uvodu v sezono rednega dela, krst v ligi AHL pa tako četo Gala Korena čaka v Podmežakli.

V rednem delu bo vsako moštvo odigralo 30 tekem (dvokrožni sistem), potem pa se bo lestvica 16 ekip na novo razporedila. Najboljših šest se bo neposredno uvrstilo v končnico in se nato v skupini master borilo za čim boljše izhodišče v njej, preostalih deset pa bo sestavilo dve kvalifikacijski skupini, v katerih bodo nadaljevali bitke za preboj v končnico, nato pa bosta najboljši ekipi skupin bili še zadnjo bitko za preboj med najboljših osem ekip sezone. Najkasneje bomo prvaka lige AHL dobili 20. aprila naslednje leto.

Do teh tekem je ostalo še precej časa, ki ga bodo ekipe porabile po lastni presoji. Nekatere so doslej postorile že veliko, druge precej manj. Med temi tudi prvaki lige AHL, ki so v zadnjih dneh vendarle potrdili deset igralskih odhodov. Jeseničane so zapustili vsi tujci iz lanske sezone – Antti Karjalainen, Rudolfs Polcs, Joonas Larinmaa, Niki Blomberg, Andrej Galuškin –, pa peterica Slovencev (Nik Širovnik, Jaša Jenko, Mark Sojer, Luka Ščap, Ožbej Rep), klub ne bo več sodeloval niti s trenerjem vratarjev Aleksandrom Petrovom.

So se pa na Ledarski 4 dogovorili z glavnim trenerjem. Gašper Glavič, ki je lani v Podmežaklo kot prvi trener le prinesel pokal zmagovalca v ligi AHL, bo ekipo, ki bo po besedah direktorja Anžeta Pogačarja doživela delno pomladitev, vodil tudi v prihodnji sezoni. "Vesel sem, da bom lahko v domačem okolju nadaljeval z delo, ki me najbolj veseli. Želim si, da bi bila ekipa čim bolj podobna lanski, da bi ohranili dober karakter in zmagovalni duh," je dejal strateg.

Na Jesenicah so predstavili tudi prve igralce, v naslednji sezoni bodo rdeče-beli dres železarjev nosili kapetan Gaber Glavič, Miha Logar, Žan Jezovšek in Eric Pance.

Značke: jesenice, celje, ahl

Članki iz rubrike