evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 27.06.2023 11:30:55

V vrstah Olimpije po novem tudi mladi Hrvat

alesfevzer.com
Slovenski hokejski klub SŽ Olimpija je pripeljal novega igralca za sezono 2023/24. Kot so sporočil iz ljubljanskega kolektiva, bo Olimpijin dres po novem nosil hrvaški napadalec Vito Idžan, sicer hrvaški reprezentant do 20 let.

Idžan je hokejsko pot začel v zagrebški Mladosti, nadaljeval pri Slaviji Jr., nato na Švedskem v Nyköpingu, nazadnje pa na češkem v mladinski ekipi Mountfielda.

V dresu mlade hrvaške reprezentance je bil v sezoni 2021/22 na mladinskem svetovnem prvenstvu divizije 2B izbran za najboljšega napadalca, dosegel je največ podaj in največ točk. V minuli sezoni je s hrvaško reprezentanco do 20 let osvojil zlato medaljo na svetovnem prvenstvu divizije 2A, kjer je bil izbran za najboljšega igralca ekipe.



"Za HK SŽ Olimpija sem se odločil, ker gre za velik klub. Želim si, da bom našel svoje mesto v ekipi. Moji športni cilji so usmerjeni v igranje profesionalnega hokeja in Olimpija mi to omogoča. Se že veselim tega velikega izziva," je dejal Idžan.

Direktor Olimpije Anže Ulčar pa je poudaril, da je Hrvat discipliniran in odgovoren v igri, močan, pripravljen garati in se dokazovati.

Značke: hokej, prestop

Članki iz rubrike