evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

bk
bk
0 04.07.2023 09:00:47

Znan spored lige ICEHL, zmaji sezono 15. septembra odpirajo v Tivoliju

Luka Vovk
Že nekaj časa je znano, da se bo nova sezona lige ICEHL, v kateri bomo tretje leto zapored spremljali Slovenske železnice Olimpijo, začela 15. septembra.

Včeraj pa je vodstvo razširjenega avstrijskega prvenstva objavilo celoten spored rednega dela.

Že pred tem je bilo jasno, da se bo tudi v sezoni 2023/24 za veliki pokal Karla Nedweda borilo liho število ekip, trinajst, in da bo sistem isti kot v zadnjih dveh sezonah, torej štirikrožni, igralni dnevi pa petek, nedelja, občasno še torek in sobota. Ducat ekip bo sezono začelo 15. septembra, takrat bo prost le beljaški VSV. Vsaka ekipa bo v rednem delu odigrala 48 bitk.


SŽ Olimpija bo na prvi igralni dan sezono odprla na domači ledeni ploskvi, zmaji pa bodo gostili črna krila iz Linza. Z njimi bodo zeleno-beli sezono v rednem delu tudi zaključili, takrat bodo igrali v Linzu. Zadnje tekme v prvem delu tekmovanja moštva čakajo v petek, 23. februarja.


Po tem datumu bo sezono nadaljevalo deset ekip, zadnje tri po rednem delu pa bodo morale pospraviti svojo opremo. Spet se bo neposredno v končnico uvrstilo šest ekip. Tiste, ki se bodo uvrstile med sedmo in 10. mesto, pa bodo odigrale še kvalifikacije za končnico.

Pogled na urnik ljubljanskega moštva pravi, da bo v Tivoliju še posebej pestro v zadnjih 10 dneh oktobra, ko bodo odigrali kar štiri zaporedne tekme. Podobno bo tudi konec januarja 2024, ko bo četa Anttija Karhule gostila tri tekme zapovrstjo. V sredini novembra in sredini decembra zeleno-bele po drugi strani čakajo po tri zaporedne tekme v gosteh, pri čemer jih v decembrskem terminu loči še prekinitev lige zaradi reprezentančnih akcij.

Kdaj se bo začela končnica, še ni znano. Po ustaljenem sistemu pa bo treba za preboj v naslednji krog dobiti štiri tekme.

Članki iz rubrike