evrovizija, švica Svet24.si

Evrovizijska zmaga v roke Švicarja Nema!

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

cene prevc Njena.si

Poročni dan pri Prevcih: Cene in Julija postala ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 29.01.2016 13:47:10

Telemach Olimpija: Dobra novica? Vsi smo še živi

Grega Wernig
Po nedeljskem porazu Telemacha Olimpije pred madžarsko Albo 19 je hokejiste iz Spodnje Šiške v določeni meri tolažilo dejstvo, da so pred njimi štirje dnevi tekmovalnega premora. Drugo ohrabrujoče dejstvo je bila misel na poškodovance, saj je velika verjetnost, da se bo kdo do tega konca tedna vrnil v postavo. A, oh, kako so se na Celovški 25 ušteli.

To smo spoznali, ko smo včeraj opoldne obiskali Tivoli. Na posebni tabli, na kateri ima trener Fabian Dahlem z magnetom pričvrščene ploščice s priimki igralcev, s katerimi si pomaga pri oblikovanju peterk, je nastala prava zmešnjava.

122-28-roy ap
Arsen Perić

BREZ ROYJA
Ne le da se ne bo nihče od poškodovanih igralcev – Anže Ropret, Fabian Scholz, David Planko in Luka Kalan – vrnil v postavo, seznam poškodovanih oziroma obolelih se je še povečal. Tako sta se magnetom na robu table pridružila še bolni Miha Logar in v četrtek poškodovani Nardo Nagtzaam (zadnja stegenska mišica), počez pa je bil postavljen tudi magnet Oliviera Royja. Včeraj je na treningu manjkal zaradi povišane telesne temperature, danes, neposredno pred odhodom, je postalo znano, da Kanadčan ne bo nared za boj v Innsbrucku.

pesut music af
www.alesfevzer.com

Prva hobotnica ni odšla na prvo gostovanje Olimpije v drugem delu sezone, tako da so na Tirolsko odpotovali samo Slovenci, saj v postavi ne bo tujca. Ob Royjevi odsotnosti sta imela Dahlem in njegov pomočnik Bojan Zajc še malo težje delo, da zapolnita vsa igralska mesta. Tretji vratar Matic Marinšek je namreč na treningu utrpel lažji pretres možganov, ko se je vanj zaletel eden od igralcev, in je še vprašljiv za igranje.

USODO IMAMO ŠE VEDNO V SVOJIH ROKAH
Ko nam je trener včeraj najprej razkril zdravniški karton ekipe, smo ga vprašali, ali nam lahko ponudi kakšno dobro novico. "Če je kaj dobrih novic? Vsi smo še vedno živi," se je vseeno zasmejal Nemec, ki se je na vse hudo do zdaj že dobro privadil, in iskal še dodatne informacije, s katerimi je želel pokazati, da vse ni tako hudo (čeprav je.) "Še vedno smo v igri za končnico, še posebej pa ob torkovem porazu Albe 19 v Beljaku. Še vedno imamo usodo v svojih rokah. Ne bo lahko, a dokler imamo možnost, ne bomo obupali," se je spodbujal šef Olimpijine klopi.

telemach olimpija vienna dahlem hokej gw
Grega Wernig

KOT STARA GOSPA
Ravno Beljačani so že po treh odigranih tekmah prišli do 13 točk, in kot kaže, bo mesto številka ena v kvalifikacijski skupini rezervirano prav zanje. "Ne bom rekel, da so že varni, tri ekipe, še KAC in Alba 19, so favoritinje za dve mesti. Današnji krog bo zelo zanimiv, saj Madžari igrajo v Celovcu, na splošno mislim, da bi lahko ta konec tedna že prinesel kakšno že dokončno odločitev," se je v bližnjo prihodnost ozrl naš sogovornik.

VSV Beljaku je udobno, Celovčani so videti, kot da so se vrnili na pravo pot, čeprav Dahlem pravi, da pri njih nikoli natančno ne veš. "KAC je kot stara gospa. En dan je dobre volje, drugi dan slabe," se je spet pošalil Nemec, ki je nato takoj v resnem tonu opozoril, da se seveda zmaji s tem ne bodo ukvarjali, saj vedo, da morajo v prvi vrsti poskrbeti zase.

hokej olimpija-innsbruck af
www.alesfevzer.com

Če se zasedba iz Spodnje Šiške ne bo uvrstila v končnico, imajo na Celovški 25 še en cilj, to je, da ne bodo pristali na zadnjem mestu spodnjega doma. "Tudi to bi bil za nas lep uspeh glede na vse, kar se dogaja to sezono."
Ta teden zaradi še naprej maloštevilne postave zeleno-beli na treningih niso odkrivali tople vode v nobenem delu igre. Dahlem je dejal, da so lahko samo spet iskali nove najboljše kombinacije v napadu, tudi danes v Innsbrucku bo lahko v ogenj pošiljal le štiri oziroma pet branilcev. "Ta teden se nismo ozirali v napake preteklih tekem, ker jih tako in tako ni bilo veliko. Treningi so kratki, ker imamo kratko klop, to sezono smo odigrali že okoli 50 tekem, neverjetno je, kaj teh dobrih 15 fantov fizično prenaša. Predvsem je treba poskrbeti za njihove glave in sproščenost," je glavni trener še poudaril, čemu so pred tekmama v Innsbrucku in s Celovčani v nedeljo v Tivoliju posvetili kar nekaj časa.

Galerija

Članki iz rubrike