Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Ali Julija nosi lasuljo?

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 21.01.2016 13:41:12

Telemach Olimpija: Fantastičen razpored

alesfevezer.com
Po 44 krogih rednega dela, ki se je končal preteklo nedeljo, se bo v petek sezona začela tako rekoč z ničle.

No, skorajda, saj bodo najboljši v drugi del vseeno krenili z nekaj točkovne prednosti. Ekipe so že pred nekaj dnevi dokončno spoznale svojo usodo po rednem delu. Za peto in šesto mesto, torej za zadnji dve mesti, ki sta moštvom prinesli neposredno uvrstitev v končnico, se je bíl velik boj še v zadnjem krogu, daljšo pa so na koncu potegnili Italijani ter Dornbirn, ki je le za eno samo točko od tega dosežka premagal sedmouvrščeni VSV Beljak.

Ta bo eden od petih tekmecev Olimpije v spodnjem domu, v kvalifikacijski skupini, v kateri tako kot v skupini za razvrstitev zasedbe v prihodnjem mesecu dni čakajo še po deset obračunov. Ene ekipe si bodo prizadevale za kar najboljše izhodišče pred izbiranjem tekmecev v četrtfinalu, druga šesterica bo bíla boj za zadnji mesti med najboljših osem, kar bo dvema kolektivoma klubsko sezono še podaljšalo, za preostale štiri pa bo ta končana.

telemach olimpija dornbirn ap
Arsen Perić

V ekipah, ki se bodo borile v skupini za razvrstitev, sta dve s slovensko udeležbo, Salzburg Luka Gračnarja in Vienna Klemna Pretnarja, ki pa je pri Dunajčanih že nekaj časa na stranskem tiru.

Ob vseh slovenskih oklepnikih pri Olimpiji bomo tako v prihodnje v tivolski dvorani spet pozdravili kar nekaj reprezentantov z Grazem Sabahudina Kovačevića, Aleša Kranjca in trenerja Iva Jana ter z Beljačani Miha Verliča in Žiga Panceta.
Ravno slednja bosta že ta petek prišla v Ljubljano, kar je dodobra zmotilo mnoge avstrijske novinarje in tudi predstavnike klubov tekmecev, ki so pretekle dni večkrat zavrteli številko Olimpijinega predstavnika za javnost Tomaža Langerholza. Mnogi naši severni sosedje so se namreč čudili razporedu desetih tekem, ki je za zeleno-bele v startu pravzaprav fantastičen.

telemach olimpija alba 19 af
www.alesfevzer.com

Olimpija bo namreč od prvih petih tekem na domačem ledu odigrala kar štiri, kar je zelo nenavadno za moštvo, ki je redni del zaključilo kot zadnje, kar je pričakovano zmotilo Avstrijce. Tudi v hokejski pisarni na Celovški 25 niso natančno vedeli, s čim so si zaslužili tak spored, kmalu pa izvedeli, da je Zavod Tivoli že pred časom ligi EBEL sporočil, da v določenih terminih ljubljanska dvorana hokejistom ne bo na voljo, kar je vodstvo lige EBEL tudi upoštevalo in sestavilo razpored, kakršen je zdaj.

telemach olimpija vienna dahlem hokej gw
Grega Wernig

Večina jih na preboj zeleno-belih na prvi dve mesti kvalifikacijske skupine ne računa, toda glede na zadnje spodbudnejše predstave ni dvoma, da bi Olimpija na prvih petih tekmah ob dobrem izkupičku, predvsem pa na domačem ledu, lahko prišla do resnega tekmeca favoritom, pa čeprav bo v drugi del sezone sama startala z ničlo na računu, Beljačani pa na primer s kar šestimi.

Boljšega začetka razporeda si v Spodnji Šiški ne bi mogli želeti, a v prihodnje ga bodo morali zmaji tudi izkoristiti, in to brez napak. Če ne bo tako, bo verjetno njihova letošnja zgodba zapečatena, še preden se bo pravzaprav resnično začela.

Članki iz rubrike