stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

zu
zu
0 28.02.2024 11:09:26

Odmevna sprememba v slovenski ekipi! Pomembni član bo izpustil tekme na Finskem, tu je razlog ...

Profimedia
Svetovni pokal v smučarskih skokih se seli v finski Lahti, kjer bodo na sporedu tekme tako za moške in ženske. Robert Hrgota in Zoran Zupančič sta v ekipah opravila po eno zamenjavo v primerjavi z zadnjimi prizorišči.

Prve bodo na severu Evrope na delu skakalke, ki bodo že jutri na veliki napravi opravile z uradnim treningom in kvalifikacijami, posamična tekma pa bo na sporedu v petek že ob 9. uri zjutraj po slovenskem času. Zoran Zupančič bo na Finsko odpeljal Niko Prevc, Niko Križnar, Emo Klinec, Katro Komar, Tajo Bodlaj in Ajdo Košnjek, ki se vrača v ekipo namesto mladinske svetovne prvakinje Tine Erzar, ki bo v Lahtiju tekmovala teden dni kasneje na tekmah interkontinentalnega pokala, v katerem je v skupnem vodstvu pred finalnima tekmama sezone.

Robert Hrgota bo v primerjavi s poleti v Oberstdorfu opravil eno menjavo v ekipi. Doma bo ostal Timi Zajc, ki se, kot so sporočili s Smučarske zveze Slovenije, želi odpočiti in povsem osredotočiti na preostale tekme na letalnicah v tej sezoni v Vikersundu in Planici, kjer želi osvojiti mali kristalni globus. Trenutno je v vodstvu Stefan Kraft s 160 točkami, enak točkovni izkupiček ima tudi drugi Peter Prevc, Timi Zajc pa za njima zaostaja za 10 točk, in je trenutno pri 150 točkah.

Namesto Zajca bo priložnost na Finskem tako dobil mladi Maksim Bartolj, ki vseskozi dobro skače na tekmah celinskega pokala. Ob omenjenemu bodo na Finsko odpotovali še Peter Prevc, Lovro Kos, Domen Prevc in Žak Mogel. Skakalci bodo v Lahtiju imeli precej bolj natrpan program. Po petkovem treningu in kvalifikacijah se bodo že zvečer pomerili na prvi posamični tekmi, nadomestni iz Ščirka, v soboto sledi ekipna preizkušnja, v nedeljo pa nato še druga posamična preizkušnja.

Tako skakalke kot skakalci se bodo na istih prizoriščih nato srečavali vse do konca sezone, čez dober teden se začne norveška RAW AIR turneja predzadnji marčevski teden pa bodo vsi skupaj sezono zaključili v Planici.

Članki iz rubrike