franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
2 24.02.2024 15:26:09

Avstrija največ veselja prinesla domačinkam, naša najboljša Nika Prevc pa tokrat ...

Profimedia
V Hinzenbachu je danes potekala tekma smučarskih skakalk.

To je bila prva tekma v skoraj mesecu dni, ko so dekleta merila na veliki skakalnici v Willingenu, pretekli konec tedna bi sicer morale nastopiti v Rasnovu v Romuniji, a sta tekmi zaradi pomanjkanja snega odpadli.


To so najboljše volje končali Avstrijci, saj sta domačinki Eva Pinkelnig in Jacqueline Seifriedsberger osvojili prvi dve mesti.


Vodilna v svetovnem prvenstvu Nika Prevc je bila četrta, za zmagovalnim odrom zaostala je za šest desetink točke.


Med najboljših 10 se je uvrstila tudi osma Nika Križnar. Ema Klinec, ki se je v reprezentanco vrnila po zdravstvenih težavah, je bila 13. mestu, Tina Erzar pa 23.


Mladinski olimpijski prvakinji Taji Bodlaj se je finale izmuznil za malenkost, saj je končala na 31. mestu, medtem ko je Katra Komar obstala že v kvalifikacijah.

"Danes mi je čisto malo zmanjkalo do stopničk. Četrto mesto pa se mi zdi še vseeno super uvrstitev, poleg tega pa so bili moji skoki na tekmi boljši kot na začetku dneva, tako da si vseeno nimam česa očitati," je po tekmi povedala komaj 18-letna Prevčeva, ki ji je le šest desetink točke zmanjkalo do novih stopničk. V skupni razvrstitvi svetovnega pokala pa je še povečala prednost pred najbližjo zasledovalko.

Med deseterico je od Slovenk poleg Prevčeve, ki je zadržala majico vodilne z 999 točkami, končala le še Nika Križnar (223,9), ki je v finalu nazadovala na osmo mesto.

V finalni seriji sta se med dobitnice točk uvrstili še Ema Klinec (216), ki je po dobrem finalnem nastopu napredovala na 13. mesto, ter Tina Erzar (201,6), ki je bila 23.

"S skoki sem zelo zadovoljna. Več nisem pričakovala, saj sem imela minuli teden rahle težave. Osmo mesto ni slab dosežek. Lepo lahko startam v jutrišnji dan in upam, da ohranim dobre občutke," je za slovensko smučarsko zvezo dejala Križnarjeva.

Povratnica med elito Klinčeva pa je dodala: "Drugi skok je bil zelo lep. Na treningu sem naredila nekaj sprememb in danes sem potrebovala nekaj zaupanja. Super, da sem spet nazaj, zelo sem vesela. Tekma je bila lepa. Čestitke obema Nikama in pa tudi ostalim puncam. Super!"

Mladinski olimpijski prvakinji Taji Bodlaj se je finale izmuznil za malenkost, saj je končala na 31. mestu, medtem ko je Katra Komar obstala že v kvalifikacijah.

"To je bila prva tekma po kar dolgem premoru. Generalna ocena je, da smo bili malenkost 'zakrčeni'. Skokov s treningov nam ni uspelo prenesti na tekmo. Nika Prevc je bila malenkost za stopničkami. Nika Križnar lepo, glede na to, da prejšnji teden sploh ni skakala zaradi bolezni. Lepo tudi Ema Klinec po vrnitvi. Kakšen skok lepši, kakšen slabši. Za Tino Erzar je vsaka točka lep rezultat," je tekmo ocenil selektor Zoran Zupančič.


Kljub temu pa je dodal, da bo treba pritisniti na plin. "Vendar pa bomo pa morali dati malo na 'gas', danes so nas Avstrijke kar pošteno 'namahale'," je dodal Zupančič. Avstrija ima v pokalu narodov po današnji tekmi na prvem mestu pred Slovenijo 222 točk prednosti.

V nedeljo bo v tem avstrijskem skakalnem središču še ena posamična tekma; prva serija se bo začela ob 13.45. Pred tem so ob 12.30 na sporedu kvalifikacije.

Značke: skok, prevc

Članki iz rubrike