petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Jurij Završnik
Jurij Završnik
15 24.02.2024 09:09:48

Boštjan Kline o hudi kalvariji z zmaličeno nogo: 'Malce so mi povrtali po kosti, kar so odkrlili pa ...'

arhiv Ekipe
Sredi aprila 2022 je grdo padel na treningu in si zmaličil kost v nogi.

Med rehabilitacijo je bilo potrebnih kar osem operacij in mnogi bi izgubili upanje, da se bodo še vrnili. Toda vrhunski smučar, kot je 33-letni Mariborčan, se ne predaja. Še vedno verjame, da se lahko vrne na tekme svetovnega pokala. No, v nasprotnem primeru že ima rezervne zamisli, kaj bo počel v življenju. Toda naprej popolno okrevanje in poskus vrnitve na bele strmine. V intervjuju nam je pojasnil vse in še več!

Hodite naokoli? Je s poškodovano nogo že vse v redu?
Zadnji teden se je stanje precej izboljšalo. Bolečina je precej manjša po zadnji operaciji, ki sem jo imel decembra lani. Po tisti operaciji noge nisem smel obremenjevati in hodil sem lahko le z berglami. Potem pa sem postopoma začel hoditi in zdaj je res bolje.

39-2-kline noga
vszi

Nazadnje ste imeli spet bakterijo v tisti kosti, ki ste jo ob padcu zmaličili.
Lanski avgustovski rentgen je bil še v redu, kasneje pa sem imel kontrolo pri zdravniku in ni bilo nobenega napredka. Zdravnik je potem rekel, da bodo še enkrat razmislili, in naredili so trimesečni načrt okrevanja. Poklicali so me, da so malce povrtali po moji kosti, da bi analizirali svežo kostnino, in mi želeno opornico zamenjali z debelejšo. Poleg tega so dali vzorce moje kosti na analizo in pokazalo se je, da imam spet neko bakterijo. Zaradi tega se kost ni celila. Dali so mi antibiotike in pred tremi dnevi sem jih nehal jemati. Zdaj upam, da bo vse v redu in da smo bakterijo uničili. Konec februarja, 28., imam rentgenski pregled, da bomo videli, kako napredujem. Res pa je, da zdaj lahko hodim brez bergel, lahko vozim kolo in delam nekatere vaje v fitnesu. Tako ohranjam mišično maso.

Celoten intervju z Boštjanom Klinetom si lahko preberete v sobotni tiskani izdaji EkipeSN ali v spletni različici našega časnika.

Članki iz rubrike