stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 24.02.2024 14:56:14

Tim Mastnak na Poljskem peti, Gloria Kotnik deseta

Profimedia
Slovenski deskar na snegu Tim Mastnak je bil peti na paralelnem veleslalomu za svetovni pokal v Krynici-Zdroju na Poljskem. Preostala Slovenca, ki sta se uvrstila v izločilne boje, sta izpadla v osmini finala. Gloria Kotnik je bila deseta, Žan Košir pa 16. Zmagala sta Avstrijec Andreas Prommegger in Nemka Ramona Hofmeister.

Rok Marguč je tekmovanje končal že v kvalifikacijah na 23. mestu.

Mastnak je v osmini finala premagal Nemca Eliasa Huberja, imel je 24 stotink prednosti. V četrtfinalu je imel za tekmeca Italijana Rolanda Fischnallerja. Slovenski deskar je precej časa vodil, a je na koncu napravil nekaj napak in italijanski veteran, med šestimi odličji na SP ima tudi zlato izpred devetih let, je dobil dvoboj z 0,45 sekunde prednosti.

Kotnikova je v osmini finala izmed Slovencev nastopila prva in izgubila, ko jo je za 19 stotink premagala Nemka Melanie Hochreiter. Košir je nato dolgo časa vodil v dvoboju z Avstrijcem Fabianim Obmannom, potem pa je zdrsnil na progi tik pred ciljem in predzadnjih vratc ni mogel več prevoziti.



Triinštiridesetletni Fischnaller je nato prišel vse do velikega finala, kjer ga je v boju za zmago le za šest stotink premagal Prommegger in se veselil 23. zmage v svetovnem pokalu. Tudi Obmann se je prebil v boj za stopničke, a je moral v malem finalu priznati premoč Italijanu Danieleju Bagozzi.

Hofmeisterjeva je v polfinalu izločila pozneje četrto Avstrijko Danielo Ulbing, v finalu pa je bila boljša še od Švicarke Julie Zogg. V boju za tretje mesto je Ulbingovo ugnala Nizozemka Michelle Dekker.

V nedeljo bo v tem poljskem zimskem središču še drugi paralelni veleslalom.

Članki iz rubrike