komet, španija, ESA Svet24.si

Video: Španci in Portugalci osupnili, na nebu ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

zu
zu
0 27.10.2023 12:44:51

Velik šok pretresa alpsko smučanje! Marca še dobitnik smučarskega globusa, zdaj pa je oznanil konec kariere! Tu so podrobnosti ...

Šokantno slovo pred začetkom nove sezone alpskega smučanja.

V soboto se bo z ženskim veleslalomom v Söldnu začela nova sezona alpskega smučanja, dan kasneje pa bodo na sporedu tudi moški. Uvod v novo sezono pa je zasenčila šokantna upokojitev zadnjega slalomskega kralja Lucasa Braathena, ki je v slovo pomahal po izjemni sezoni in pri vsega 23 letih.

Braathen se je na novinarski konferenci, kjer je svojo odločitev pojasnil predstavnikom medijev, povsem zlomil, kot razlog za svojo šokantno odločitev pa je navedel, da ne vidi več sreče. "Vedno sem delal tisto, kar me veseli. To je pomembno. To je moja definicija uspeha. Ne pogodbe. In ne dejstvo, da sem bil najboljši na svetu. Gre za srečo," je pojasnil Braathen, ki se je znašel na nasprotnih bregovih z norveško zvezo. Grozila mu je denarna kazen, potem ko je izvedel oglaševalski trik za modno znamko, menda brez dovoljenja zveze. Braathen je dejal, da je zdaj prvič po več kot pol leta srečen, potem ko je javno objavil svojo odločitev. Poudaril pa je, da se ne umika "iz protesta, ker bi bil maščevalen ali zagrenjen".

Njegovo čustveno novinarsko konferenco je spremljala tudi Tina Maze, ki bo tudi v tej sezoni delala kot komentatorka Eurosporta. 

Braathen je minulo sezono končal kot najboljši slalomist, v skupnem seštevku pa je bil 4. slalomist na svetu. V svoji karieri je dosegel pet zmag, dvanajstkrat pa je stal na stopničkah.

Članki iz rubrike