pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 26.10.2023 19:42:22

Tadej Pogačar je na svoj način pospremil predstavitev trase dirke po Franciji

Profimedia
Slovenski zvezdnik uživa v zasluženem oddihu.

Najboljši kolesar na svetu Tadej Pogačar je v sredo z nasmehom pospremil predstavitev trase dirke po Franciji prihodnje leto. Kot je za francoski športni dnevnik L'Equipe izjavil 25-letni Slovenec, ki ta čas uživa v zasluženem oddihu, se je ob profilih etap moral nasmehniti. "Ta dirka po Franciji res veliko obeta," je dejal Pogačar. Zmagovalec francoske pentlje v letih 2020 in 2021, ki je tako lansko kot predlansko dirko po Franciji končal na drugem mestu, je za L'Equipe ocenil, da izvedba 2024 "veliko obeta".

"Trasa je prijetna. Prvi teden mi je zelo všeč, malo težji kot prejšnja leta. Od začetka Toura bo treba biti v dobri formi. Višinska razlika, cilji za sprinterje, dva kronometra, kar je super razburljivo," je dejal prvi zvezdnik ekipe UAE Emirates.
Kot je dodal, se mu gorske etape ni zdijo nič posebnega glede na prejšnje izvedbe Toura. "Gorske etape so dokaj običajne, nič nenavadnega, ampak meni se zdijo res dobre. Zlasti zadnje tri etape bodo odločilne. Menim, da se bo tam odločala dirka," je dodal Pogačar.
"Ne gre za klasičen konec Toura, zadnji trije dnevi so super težki, brez Elizejskih poljan, ki so običajno rezervirane za sprinterje. Tudi kronometer med Monakom in Nico (21. etapa, op. STA) je zelo zanimiv, zelo se ga veselim, vendar bo treba imeti dobre noge za zmago. Preživeti Tour na cestah, kjer treniram večino leta, bo nekaj posebnega," je razkril za L'Equipe.

"Ko sem videl profile etap, sem se moral nasmehniti. Ta dirka po Franciji deluje zelo obetavno!" je sklenil slovenski šampion.

Značke: kolesarstvo, tour, izjava

Članki iz rubrike