pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

(dž)
(dž)
0 26.10.2023 11:28:54

Šeststo navdušencev v Seči

Start maratona
Milan Knez & organizator
V nedeljo, 15. oktobra, se je z Istrskim kolesarskim maratonom v Seči končala kolesarska sezona maratonov, vključenih v akcijo Slovenija kolesari. Letos je bilo izvedenih 52 prireditev, kar je lepa številka. Tudi udeležba je bila zadovoljiva, vendar še vedno malo manjša kot v predkoronskem obdobju.

Na zadnji prireditvi se je klub slabi vremenski napovedi v Seči na treh trasah zbralo skoraj 600 kolesarskih navdušencev iz Slovenije in zamejstva. Organizator je poskrbel tudi za pestro dogajanje na prireditvenem prostoru, tudi dobrote istrske tržnice niso manjkale. Čeprav jo je proti koncu zagodlo vreme, dobrega vzdušja vseeno ni manjkalo, seveda tudi ne torta velikanka.

Organizatorja, Kolesarski klub Raketa in Kolesarska zveza Slovenije, sta svoje delo opravila odlično. Iskreno zahvalo si za odlično opravljeno delo za deseti jubilejni istrski kolesarski maraton zasluži predsednik kluba Goran Sambt in njegova ekipa, vsi in vsak posebej, ki so kakorkoli pripomogli k organizaciji prireditve.

Največ maratonov, dvajset, sta pri moških odpeljala Franc Smolko in Maksi Beranič, pri ženskah prav toliko tudi Irena Berčon, najštevilčnejša družina pa je bila družina Štrekelj. Skromna darila Kolesarske zveze Slovenije in priznanja jim je izročil Milan Knez, koordinator akcije pri KZS. 

Članki iz rubrike