zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

su
su
28 30.03.2022 11:22:50

UUU! 'Nova' SKAKALNICA, ki bo skoke DVIGNILA na vrh tudi... Vlagajo 20 MILIJONOV in želijo...

Copper Peak Inc.
Morda pa bodo smučarski skoki postali po svetu bolj priljubljeni, saj so se nekateri spet vrgli v posel.

Skoraj tri desetletja skakalnica Cooper Peak v Ironwoodu v ZDA sameva. Toda zdaj so se Američani odločili, da bodo vložili veliko denarja v prenovo. 
Predzadnja tekma na tej skakalnici (zadnja je bila domače prvenstvo) je bila 23. januarja 1994 (kontinentalni pokal). In zadnjih trideset let je bil 73 metrov visoki stolp turistična točka. 

Zdaj naj bi se vse skupaj spremenilo, saj je parlament zvezne države Michigan odobril prenovo infrastrukture za največjo skakalnico izven Evrope. Prenova naj bi stala nekaj več kot 20 milijonov ameriških dolarjev (okoli 18 milijonov evrov) in skakalnica naj bi bila spet del turneje svetovnega pokala. 

Kritična točka (K) naj bi bila pri 161 metrih velikost skakalnice pa naj bi bila 180 metrov. Skakalnica pa ne bo imela statusa letalnice, saj bi morala biti K točka pri 166 metrih in velikost skakalnice vsaj 185 metrov.  
Načrti za prenovo skakalnice Cooper Peak so vzniknili že leta 2013, vendar so bili do zdaj v predalu. "Poleti si bo skakalnico in načrte pogledala posebna komisija Fis za infrastrukturo in Američanom bomo skušali pomagati," je dejal predsedujoči odbora za skakalno infrastrukturo pri Fis, Bob Jacquart.
Dela na obnovi skakalnice naj bi bila končana do jeseni 2024 in prva tekma na novi skakalnici naj bi bila pozimi 2025. V prihodnosti si Američani želijo, da bi bilo na tej skakalnici finale poletne velike nagrade (že leta 2025). "To bo znano leto in pol pred tem, želenim, datumom," je pojasnil Jacquart.
Investitorji so prepričani, da bodo denar, ki ga bodo vložili v prenovo hitro povrnili. V prvih štirih letih (od leta 2025 dalje), naj bi od obiskovalcev dobili kar 50 milijonov dolarjev, saj menijo, da bodo dogodki privabili veliko gledalcev, ki bodo napolnili tudi hotelske kapacitete v tem koncu ZDA.  

Značke: smučarski-skoki, zda

Članki iz rubrike