sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

su
su
1 28.03.2022 16:30:48

Sveže o TRENERSKI KRIZI v skakalni reprezentanci! Se lahko Zoran Zupančič ŠE VRNE?! Tukaj so ODGOVORI!

Domen Jančič
Na Smučarski zvezi Slovenije poudarjajo, da so vrata morebitnemu nadaljevanju sodelovanja v tem trenutku bolj priprta kot odprta.

Vodja panoge pri Smučarski zvezi Slovenije Gorazd Pogorelčnik je po sijajnem zaključku moške sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih potegnil črto pod olimpijsko zimo. Pogorelčnik poudarja, da je bila sezona rezultatsko in organizacijsko zelo uspešna, a dodaja da zvezo čaka še veliko dela. Čeprav so bili v Planici v ospredju orli, se ni izognil vprašanju o negotovi prihodnosti ženske skakalne reprezentance, ki je presenetljivo ostala brez glavnega trenerja Zorana Zupančiča.


"Nič še ni dokončno, so pa vrata v tem trenutku bolj priprta kot odprta. Tako kot v moški reprezentanci se bomo tudi pri ženskem delu usedli s stroko, pogovorili se bomo tudi s skakalkami. Pridobiti moramo mnenja in se na podlagi tega odločiti, kako naprej. Dejstvo je, da je Zoran Zupančič najuspešnejši trener v zgodovini ženskih smučarskih skokov, temu ne oporeka nihče. Po drugi strani moramo zaščititi sistem in to pomeni, da zaradi ene ekipe ne moremo podirati sistema, ki je v ozadju. Ne smemo gledati le na današnji dan, potreben je pogled proti jutrišnjemu, pojutrišnjemu dnevu, naslednji sezoni, naslednjim letom. Ne moremo se osredotočati na to, da bo ekipa kratkoročno funkcionirala, čez deset let pa ženskih smučarskih skokov ne bo," je v izteku planiške letalnice razlagal Pogorelčnik. Znova je poudaril, da do nesoglasij ni prišlo le zaradi finančnih zahtev.

"Predvsem gre tukaj za kup stvari, ki so se glavnemu trenerju v zadnjem letu začele nabirati. V ospredju je predvsem nezadovoljstvo nad organizacijskim vidikom tako pri nas na SZS kot na Mednarodni smučarski zvezi, občutek ima, da so ženski skoki še vedno podcenjeni. Ampak ženski svetovni pokal se je začel v sezoni 2011/12, moški skoki pa obstajajo že več kot 150 let, razvoj ženskih skokov v teh prvih desetih letih pa je bil neprimerno hitrejši od tistega, ki so ga v prvih desetih letih videli moški skoki. Tako na nacionalni kot na mednarodni ravni," je Pogorelčnik še enkrat predstavil bistvo nestrinjanja in dodal, da bo končna odločitev jasna v naslednjih treh tednih, ko naj bi slovenske skakalke že začele priprave na novo sezono.

Članki iz rubrike