GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

STA
STA
0 08.01.2018 13:59:45

Slovenci začenjajo predzadnji sklop priprav na domači Euro

www.alesfevzer.com
Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu, ki jo konec meseca čaka domače evropsko prvenstvo, je ta čas v predzadnjem sklopu priprav. Izbranci selektorja Andreja Dobovičnika trenirajo v Podčetrtku, danes pa so se na medijskem dnevu predstavili še v Ljubljani.

Ekipa sicer še ni popolna. Selektorjevemu vabilu se niso mogli odzvati Igor Osredkar, Nejc Hozjan in Dejan Bizjak, ki jim njihovi klubi niso dovolili prihoda na te mini priprave, ker ta termin ne spada pod uradne v sklopu evropske nogometne zveze (Uefa).

Reprezentanti so danes namesto v Podčetrtku, kjer bodo ostali do 11. januarja, ko se bo končal ta del priprav, v Ljubljani. Imeli so oziroma bodo še imeli kar naporen ritem, saj je odprtemu treningu v dvorani Kodeljevo in druženju z novinarji sledil nekoliko manj nogometni dogodek - nogometaši se bodo namreč preizkusili v vlogi kuharjev v hotelu Austria Trend. Popoldne pa jih čaka še ena obveznost, udeležba na slavnostnem odprtju športne dvorane Baza v Štepanjskem naselju, kjer bo med prvenstvom tudi del dogajanja na Euru 2018.

"Težko je še karkoli reči, manjka še kapetan in še dva člana, ki sta v Italiji. Počasi bomo spravili ekipo na višjo raven, za zdaj je še vedno poudarek na fizični pripravljenosti, za uigravanje ostaja še dovolj časa še pred tekmami z Iranom in pred EP. Bo tudi trening z žogo, bo pa veliko tega, kar smo delali tudi danes," je današnji trening pospremil selektor Dobovičnik.

Čeprav so do prvenstva še dobri trije tedni, še ni čas za uigravanje taktike in piljenje zadnjih malenkosti. Še vedno je v osredju predvsem "fizika", poudarja selektor: "Mini priprave v tem terminu imamo predvsem zato, ker imamo domače prvenstvo. Pa tudi zato, ker veliko igralcev igra doma in ne v tujini, zato smo to izkoristili. Na treningu sta bila tudi Vrhovec in Fideršek, ki lepo okrevata, glede na to, da sta bila pred kratkim še poškodovana. Prepričan sem, da bosta v pravem trenutku prava."


Po teh mini pripravah, ki se bodo končale v četrtek, bo sledil še sklepni del: od 19. do 23. januarja priprave v Laškem, v sklopu teh pa še dve prijateljski tekmi, 22. januarja Slovenija - Iran v Trbovljah in dan pozneje še ena z istim tekmecem v Celju.

"Tole so zadnje večdnevne priprave pred tekmo z Iranom, potem bomo imeli še dva ali tri dni. Po drugi tekmi z Iranom pa bomo začeli analizirati tekmece na EP. Fantov za zdaj še ne želim s tem obremenjevati, za to bo še dovolj časa. Saj velikih neznank ni, mi poznamo njih, oni poznajo nas," o prvi tekmi na Euro proti Srbiji 30. januarja še noče razmišljati Dobovičnik.

Na pripravah je bil danes tudi Matej Fideršek, ki je šele dobro okreval po poškodbi, a je že nared za polno obremenitev: "V zadnjih zborih sem se počutil v redu, naredili smo tudi magnetno resonanco in je vse okej. Moram malo stisniti, da pridem na pripravljenost, kakršna je bila prej, ampak mislim, da bo vse v redu," pravi član splitskega kluba.

Medtem ko nekaterim njegovim soigralcem klubi niso dovolili udeležbe na tem zboru, sam ni imel takšnih težav. "V klubu so korektni, zato se jim tudi zahvaljujem. Selektor in direktor sta bila v prvem delu sezone tam, dogovorili so se, meni pa so zdaj pustili, da se udeležim še teh priprav, nato se za en eden vračam v Split."

"Nastop pred domačim občinstvom je le spodbuda. Za nas je dodatna motivacija, da imamo še kakšen zbor več. Imamo se fajn, res smo prava ekipa, ta reprezentanca je najboljša do zdaj. Ne čutimo pa pritiska. Zavedamo se, da je Euro tudi ena od večjih priložnosti, da se pokažeš svetu. Vsi najboljši klubi na svetu gledajo te tekme," se tega vidika in priložnost zaveda Fideršek.

Značke: dvoranski nogomet, ep

Članki iz rubrike