Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 30.12.2017 09:24:24

Đoković po Abu Dabiju pričakovano odpovedal še Doho

Reuters
Nekdanji prvi teniški igralec sveta Novak Đoković je danes odpovedal še nastop na 1,3 milijona dolarjev vrednem turnirju ATP v Dohi, ki se bo začel naslednji teden. Razlog za odpoved so bolečine v komolcu, ki ga spremljajo že pol leta. Zdaj je pod velikim vprašajem tudi njegov nastop na prvem grand slamu sezone, odprtem prvenstvu Avstralije.

Srb je že včeraj odpovedal tudi nastop na ekshibiciji v Abu Dabiju, zdaj pa ne bo zaigral niti na odprtem prvenstvu Katarja, kjer je zmagal tako leta 2017 kot 2016.

Na teniška igrišča ni stopil vse od Wimbledona pred pol leta, s poškodbo pa se ubada vse od takrat. "Ne preostane mi nič drugega, kot da sprejmem položaj, v katerem sem trenutno, in počakam, da bodo učinkovale terapije, da bi se lahko čim prej vrnil na igrišča ter znova ujel tekmovalni ritem. Ta odpoved lahko vpliva tudi na zamik sezone in spremembo načrta udeležbe na turnirjih. Odločitev o vrnitvi bom sprejel v začetku novega leta," je dejal Đoković po odpovedi Abu Dabija, ta čas 12. igralec z lestvice ATP, ki je na vrhu kraljeval 223 tednov.


Številni drugi igralci imajo prav tako težave s poškodbami. Med njimi tudi številka 1 Španec Rafael Nadal, ki je že
odpovedal dva turnirja ATP v novi sezoni 2018, ter Škot Andy Murray, ki bo ta konec tedna preizkusil, če je že nared za nastop v Brisbanu naslednji teden.

"Žal se moje zdravstveno stanje od včeraj ni spremenilo na bolje. Še vedno čutim bolečine, Zato moram odpovedati nastop v Dohi," je priljubljeni "Nole" sporočil organizatorjem Dohe in dodal: "Žal mi je, da tu ne bom mogel zaigrati. Na ta turnir imam izjemno lepe spomine, sploh na lanski finale proti Andyju (Murrayju, op. STA)."

Članki iz rubrike