franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 08.07.2017 07:15:00

Hercogova za zgodovino

Slovenska teniška igralka Polona Hercog se je v četrtek prebila v tretji krog teniškega turnirja v Wimbledonu, kjer jo danes čaka sedmopostavljeno Rusinjo Svetlano Kuznjecovo. Šestindvajsetletna Mariborčanka, ki je na angleški sveti travi že dosegla uspeh kariere, pravi, da se tudi v nadaljevanju ne misli predati.

Motivacija bo pri slovenski olimpijki še kako pomembna, saj je 32-letna tekmica iz St. Peterburga izrazita favoritinja, pred tremi leti v Washingtonu pa je gladko dobila tudi doslej edini medsebojni dvoboj s 6:3 in 6:2. "Dvoboj je res dobila, ampak zdaj je situacija drugačna. Igra se na grand slamu, na travi. Za mano je veliko tekem, mislim, da se lahko tukaj marsikaj zgodi. Jaz grem v tekmo z veseljem, z zagnanostjo, seveda bom grizla za vsako točko. Upam, da bom lahko prikazala svojo najboljšo igro."

Hercogova, tudi olimpijka lani v Riu, je na letošnjem Wimbledonu v prepričljivi formi. Najprej je zabeležila tri zmage v kvalifikacijah, v glavnem turnirju pa najprej premagala Nemko Anniko Beck s 6:2 in 6:1 in v četrtek še Američanko Varvaro Lepchenko s 6:7 (2), 6:2 in 6:2. Zdaj jo čaka tekmica, ki je v karieri nanizala 17 turnirskih zmag, leta 2009 pa je osvojila tudi odprto prvenstvo Francije v Parizu.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike