boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

cene prevc Njena.si

Poročni dan pri Prevcih: Cene in Julija postala ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

STA
STA
0 07.07.2017 15:08:56

Hercogova borbeno tudi v dvoboj s Kuznjecovo

Slovenska teniška igralka Polona Hercog se je v četrtek prebila v tretji krog teniškega turnirja v Wimbledonu, kjer jo čaka sedmopostavljena Rusinja Svetlana Kuznjecova. Šestindvajsetletna Mariborčanka, ki je na angleški sveti travi že dosegla uspeh kariere, pravi, da se tudi v nadaljevanju ne misli predati.

"Mislim, da je preboj v tretji krog Wimbledona velik uspeh po vseh stvareh, ki so se mi dogajale, po vseh poškodbah in operaciji. Tudi prebiti se na grand slam skozi kvalifikacije je zelo zahtevno. zato sem s tem rezultatom zelo zadovoljna in ponosna nase. Ampak stvari, ki sem jih dosegla, so zdaj za mano in treba je iti naprej," Mariborčanka napoveduje trd boj v sobotnem slovensko-ruskem obračunu.

Po zadnjih uspehih je dodatno motivirana: "Čas, ko nisem mogla trenirati, mi je dal misliti, kako bi bilo, če tenisa več ne bi mogla igrati. In vsekakor, ti te stvari dajo nov zagon. Utrujenost do neke mere je prisotna, a to je nekaj normalnega. Mislim, da so tudi ostale igralke utrujene, saj je igranje na travi fizično zelo zahtevno. Pri meni je bolj prisotna ta pozitivna evforija z rezultati, zadovoljstvo na terenu, tako da se potem te stvari izničijo."



Prav motivacija bo pri slovenski olimpijki še kako pomembna, saj je 32-letna tekmica iz St. Peterburga izrazita favoritinja, pred tremi leti v Washingtonu pa je gladko dobila tudi doslej edini medsebojni dvoboj s 6:3 in 6:2. "Dvoboj je res dobila, ampak zdaj je situacija drugačna. Igra se na grand slamu, na travi. Za mano je veliko tekem, mislim, da se lahko tukaj marsikaj zgodi. Jaz grem v tekmo z veseljem, z zagnanostjo, seveda bom grizla za vsako točko. Upam, da bom lahko prikazala svojo najboljšo igro."

Hercogova je na letošnjem Wimbledonu v res prepričljivi formi. Najprej je zabeležila tri zmage v kvalifikacijah, v glavnem turnirju pa najprej premagala Nemko Anniko Beck s 6:2 in 6:1 in v četrtek še Američanko Varvaro Lepchenko s 6:7 (2), 6:2 in 6:2. Zdaj jo čaka tekmica, ki je v karieri nanizala 17 turnirskih zmag, leta 2009 pa je osvojila tudi odprto prvenstvo Francije v Parizu.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike