volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 25.09.2023 14:44:12

Vaterpolska reprezentanca konec tedna na prvi turnir v Kotor

Slovenska reprezentanca se bo na vaterpolsko evropsko prvenstvo 2024, ki ga bo januarja prihodnje leto gostil Izrael, pripravljala v sklopu regionalne vaterpolske lige A1. Prvi turnir jo čaka konec tedna v Kotorju.

Tekmeci Slovenije na uvodnem turnirju bodo Budva, domači Cattaro in Primorac. V skupini A, v kateri nastopa Slovenija, pa so še KPK Korčula, Zadar 1952, POŠK Split in Medveščak Zagreb.

Na štirih turnirjih bodo ekipe med seboj igrale po po dvakrat, najboljši dve ekipi pa se bosta v začetku marca uvrstili v končnico od 1. do 4. mesta. Vanjo se bosta uvrstili tudi najboljši ekipi iz skupine B, v kateri so Vukovi, Valis Valjevo, Vojvodina Novi Sad, Proleter Zrenjanin in Taš Beograd.

Tretji turnir regionalne lige bo na sporedu v Kranju med 19. in 22. oktobrom. "Do decembra, ko bomo začeli priprave na evropsko prvenstvo, bomo imeli za sabo kar nekaj tekem. Prav tako prvi turnir prihaja ob pravem času, saj so, vsaj igralci Triglava, priprave začeli avgusta, tako da bomo konec tedna videli, kakšna je njihova trenutna pripravljenost," pred potjo v Črno goro meni selektor Krištof Štromajer.

Čeprav gre za po moči drugoligaško regionalno vaterpolo tekmovanje, bodo ekipe v njem še vedno zelo kakovostne, menijo v slovenskem taboru, bistveno močnejše od tistih v regionalnem tekmovanju AWL, ki se bo prav tako začelo oktobra in kjer bodo vaterpolisti igrali po klubih.


"Že sam po sebi je črnogorski vaterpolo eden najboljših na svetu. Tudi sam ga zelo rad gledam. Prvi favorit bo zagotovo Primorac, kar potrjujejo izidi v evropskih tekmovanjih. Manj poznam Budvo in Cattaro, zato težko govorim o njuni kakovosti, ampak gre za črnogorski vaterpolo. S tem spet vstopamo v neznano okolje glede kakovosti naših nasprotnikov, tako kot smo šli v kvalifikacijah za EP proti Fincem," o pričakovanjih za prvi turnir še pravi Štromajer.

Sam bi si pred odhodom na pot želel kakšen skupen trening, česar pa vaterpolisti zaradi šolskih in službenih obveznosti niso izpeljali. Pozitivno ostaja dejstvo, da je jedro ekipe sestavljeno iz igralcev Triglava, ki se jim je letos pridružil Kamničan Aleksander Cerar in so med sabo dobro uigrani.

"Nekateri bodo manjkali tudi na tekmah, zato bodo priložnost dobili tudi mlajši igralci letnika 2005, ki jih čakajo kvalifikacije za EP in bodo tudi zanje te tekme dobrodošle," je še dejal Štromajer.

V reprezentanci manjka tudi kapetan Jaša Kadivec, ki igra za reško Primorje. A vsaj tekem slovenskim reprezentantom na poti v Izrael ne bo manjkalo. Ob regionalni ligi bodo vaterpolisti nastopali tudi v ligi AWL, Triglav pa med 19. in 22. oktobrom čaka tudi prvi krog evropskega pokala challenger v Portu.

"Tekma je najboljši trening. Seveda pa bomo morali pri vseh obveznostih, ki nas čakajo, paziti, da koga ne preobremenimo," je ob začetku reprezentančnih akcij še povedal kapetan slovenske reprezentance iz zlatega obdobja pred 20 leti.

Značke: vaterpolo, sta

Članki iz rubrike