volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 13.08.2023 22:11:45

Ob Neži Klančar zlata tudi Janja Šegel

Neži Klančar se je na vrhu zmagovalnega odra na evropskem prvenstvu do 23 let v Dublinu danes pridružila Janja Šegel, ki si je zmago na 100 m prosto priplavala v razburljivem finišu, v katerem je s časom 54,66 le za stotinko sekunde ugnala Američanko Grace Cooper, drugo najhitrejšo Evropejko, Madžarko Panno Ugrai, pa kar za 45 stotink.

Janja Šegel, ki je bila v petek bronasta na 200 m prosto, je za svojim državnim rekordom zaostala štiri desetinke sekunde.

"Zelo sem vesela in zadovoljna. Tudi rezultat je dober. Približala sem se osebnemu rekordu. Sicer sem imela ob koncu še rezerve, ampak sem zelo zadovoljna."

Danes je Klančar osvojila še tretjo zlato medaljo v Dublinu. Zmagala je na 50 m delfin. Pred tem je v Dublinu zlato dobila že na 50 m prosto in v tekmi na izločanje.



V disciplini 50 m delfin je danes zmagala s časom 26,02. Za 15 stotink je ugnala drugouvrščeno Turkinjo Aleyno Ozkan.

"Z nastopom sem zelo zadovoljna. Še eno zlato odličje, kar sem si tudi želela. Zdaj grem lahko sproščeno na počitnice in potem v novo sezono," je za Plavalno zvezo Slovenije dejala Klančar.

"Še zadnji start sezone in še tretja zlata kolajna v dveh dneh na EP do 23 let. Lahko rečem le, da se je njeno trdo delo obrestovalo in da je pokazala, da je potrebno v športu vztrajati kljub poškodbi in slabim trenutkom. Neža naprej sledi svojim ciljem, ki si jih je zadala," pa je nastop ocenil trener Tomaž Torkar.

Značke: plavanje, ep

Članki iz rubrike