Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 24.07.2017 15:12:53

V plavalnem taboru kljub dobrim uvrstitvam razočaranje

alesfevzer.com
Slovenski plavalki Gaja Natlačen in Tjaša Oder sta na svetovnem prvenstvu v Budimpešti s 13. in 15. mestom na 1500 m prosto dosegli dobri uvrstitvi, obe pa sta bili z nastopom nezadovoljni, saj sta si želeli boljše čase.

Odrova je imela s 16:08,67 z lanskega EP v Londonu celo šesti prijavljen dosežek, izid 16:34,86 pa potrjuje pomisleke plavalke, da bi si raje izbrala katero drugo tekmo, saj za SP po vseh zapletih v sezoni ni bila dovolj dobro pripravljena. Sprva je razmišljala celo o univerzijadi.

V slovenskem taboru nihče ne dvomi, da bi ob normalni pripravljenosti lahko odplavala izid 16:20,98, ki je tokrat zadostoval za finale. Okvirno pa je Korošica vseeno dosegla uvrstitev med najboljših 16, ki v plavalni reprezentanci velja kot osnovni kriterij za uvrstitev v ekipo.

"Vidi se, da mi manjka treningov. Razočarana sem, saj sem prišla po najboljši izid sezone, kar mi ni uspelo, a ne smem obžalovati tega, za kar sem se odločila konec lanske sezone. Roke so bile danes težke, tekmice so mi ušle in ko se to zgodi, je težko. Trpela sem ob vsakem zavesljaju in komaj prišla do cilja. Ko ostaneš zadaj, je težko plavati. Res je, da letos nisem pričakovala ničesar, vseeno pa sem imela v glavi nekaj boljši izid," je po tekmi razmišljala nekdanja mladinska svetovna prvakinja v tej disciplini, ki je spomladi predčasno zaključila študij v Arizoni, zaradi česar je ostala brez treningov.


Odrova se je namreč vrnila na domače Ravne, kjer se bo naslednja tri leta pripravljala na olimpijske igre v Tokiu, in pod vodstvom Gorazda Podržavnika je skušala nadoknaditi čim več zamujenega. "Brez pravega treninga se 1500 metrov ne da odplavati. Ob normalnem treningu je bil finale dosegljiv in upam, da bo čez dve leti na Japonskem enako in da tam pokažem kaj zmorem. Res dobra uvrstitev na SP mi še manjka," je še dodala plavalka, ki je lani na EP v Londonu osvojila bron na 800 m prosto.

Natlačnova je bila s 16:32,45 celo nekaj hitrejša od klubske kolegice iz ravenskega Fužinarja, a tudi ona je precej zaostala za osebnim rekordom s prvenstva v Kazanu, zato je lahko zadovoljna le z uvrstitvijo.

"Začetek je bil dober, boljši kot na Reki, a v drugi polovici me je pobralo. Šla sem zraven, kot je na taki tekmi treba, a nisem zdržala. Ostala sem sama, tekmic nisem več videla, zato sem pač plavala, kolikor je šlo. Zdaj mi ostaja nastop na 800 m prosto," pa je povedala 20-letna Korošica, ki je bila med tistimi, ki so imeli na tribuni danes tudi svoje navijače. Plavalka je potarnala, da ji je malce energije vzela tudi nedavna bolezen, zato dnevna forma, ki je v najdaljši plavalni disciplini še kako pomembna, ni bila optimalna.

V torek bodo v predtekmovanju v madžarski metropoli nastopili Peter John Stevens na 50 m prsno, Martin Bau na 800 m prosto in Natlačnova zgolj za trening na 200 m prosto.

Značke: plavanje, sp

Članki iz rubrike