Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 23.07.2017 12:52:00

Klinarjeva kljub drugemu izidu kariere največja osmoljenka

M24.si
Slovenski plavalci so dobro začeli letošnje svetovno prvenstvo v Budimpešti. Najvišje je bila prvi dan Anja Klinar, ki je tekmo na 400 m prosto z drugim izidom v karieri - 4:07,75 - končala na devetem mestu.

Odlična uvrstitev 29-letne Jeseničanke, ki nastopa za radovljiški klub, je hkrati tudi sol na stare rane plavalke, ki desetletje in pol dokazuje kakovost, a tudi na zadnjem SP je bila z devetim in dvema desetima mestoma osmoljenka tekme in zelo blizu nastopu najbolje osmerice na svetu. S 3:59,06 je svojo prvo zlato medaljo napovedala Američanka Katie Ledecky.

Slovenske nastope je odprla Velenjčanka Nastja Govejšek, ki je pred tekmo priznala, da se po decembrski selitvi na univerzo Louisville v Kentuckyju še malce lovi, vseeno pa se je z dosežkom 1:00,25 na vsega štiri desetinke približala osebnemu rekordu in osvojila 25. mesto. Razred zase je bila Švedinja Sarah Sjöström, ki se je lastnemu svetovnemu rekordu s 55,96 približala na manj kot pol sekunde.

Fužinarjev Martin Bau je na 400 m prosto osvojil 19. mesto, osebni in slovenski rekord, dosežen pred mesecem dni na Reki, pa je v jutranjem plavanju zgrešil le za pol sekunde.



Triglavan Peter John Stevens je na 100 m prsno z 1:03,03 sicer dosegel svoj najboljši izid letos in s prvega mesta na letošnji slovenski lestvici zrinil Aljaža Kerča, vseeno pa je bil zaradi bolezni in izgube šestih kilogramov daleč od lastnih načrtov. Po 48. mestu mu je v tolažbo lahko le odličen začetek na prvih 50 metrih, kjer je dokazal, da se lahko kosa z najboljšimi.

Na 200 m mešano je Madžarka Katinka Hosszu z 2:07,49 konkurenco že dopoldan deklasirala za tri sekunde.

V ponedeljek se bosta na SP predstavili še preostali Slovenki. Ravenčanki Tjašo Oder in Gajo Natlačen čaka tekma na 1500 m prosto.

Značke: plavanje, sp

Članki iz rubrike